Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина є наступною ціллю Росії – експерти про трагедію в Берліні


Рятувальники на місці трагедії на різдвяному ярмарку в Берліні, 19 грудня 2016 року
Рятувальники на місці трагедії на різдвяному ярмарку в Берліні, 19 грудня 2016 року

Журналісти та оглядачі активно коментують обставини трагічних подій у Берліні, які місцеві правоохоронці розслідують, як теракт. У понеділок у столиці Німеччини внаслідок наїзду вантажівки на натовп людей на різдвяному ярмарку загинули, за даними поліції, 12 людей і близько 50 отримали поранення.

«Допоможіть нам. Лишайтесь вдома та не поширюйте чутки», – закликала поліція Берліна після трагедії.

Повідомляється про затримання правоохоронцями одного підозрюваного.

Оглядачі активно коментують трагедію.

«Атака у Берліні, вбивство посла Росії в Анкарі – це ймовірні провісники ще більшого терору, який послідує за падінням Алеппо та втратою ІДІЛ контролю над Мосулом та Раккою», – твітує Ричард Гаасс, президент аналітичного центру Council of Foreign Relations.

Дональд Трамп, новообраний президент США, заявив, що американці моляться за «близьких жахливого теракту у Берліні».

«Безневинних цивільних було вбито на вулиці у час, коли вони готувались до Різдва. ІДІЛ та інші ісламістські терористи в рамках свого джихаду надалі вбивають християн у їхніх громадах, церквах. Ці терористи та їх глобальні та регіональні мережі мають бути зтерті з лиця землі. І цю місію ми виконаємо разом з нашими волелюбними партнерами», – наводить заяву Трампа репортер Джо Пертікон.

Посилених заходів безпеки вже вжито у Нью-Йорку. Спецпризначенці стежать за місцями скупчення людей, повідомляють ЗМІ.

Події у Берліні мають усі ознаки теракту, заявила сенатор-демократ Діанна Фейнстайн, яка входить до сенатського комітету з розвідки.

Стало відомо, що поліція Берліна готувалась до сценарію із використанням транспортного засобу для здійснення теракту, після того як у французькому місті Ніцца нападник забрав життя десятків осіб, використавши у якості зброї вантажівку.

«Представник поліції Берліна заявив мені, що вони працювали з колегами з Франції після нападу у Ніцці, щоб не допустити подібного жаху у Берліні. «Але це складно», – твітує журналіст Саймон Шустер.

Трагічні новини з Німеччини взяли на озброєння американські консервативні коментатори, які виступають за обмеження доступу до США біженців з Близького Сходу. Протягом останньої президентської кампанії таку позицію озвучував і Дональд Трамп, який виступав за тимчасову заборону на в’їзд до США жителів регіонів, які потерпають від тероризму.

«Моє серце із жертвами у Берліні, але поки вони не позбудуться люблячої біженців Меркель, це буде нормою», – твітує Джон Кардільйо, американський радіоведучий, прихильник Трампа.

Звинуватити у трагедії Меркель поспішив і представник німецької партії Альтернатива для Німеччини, євродепутат Маркус Претцелл. AfD серед іншого виступає проти міграції до Німеччини та набула значної підтримки у країні на фоні невдоволення частини німців наслідками політики Меркель.

«Коли правова держава відповість на це? Коли закінчиться це лицемірство? Ці мертві – відповідальність Меркель. Ніцца. Берлін», – твітує Претцелл.

Такі коментарі звучать на тлі відсутності достовірної інформації про те, чи була трагічна подія терактом. Жодна із терористичних організацій поки не взяла на себе відповідальність за кровопролиття у столиці Німеччини.

«Маємо ознаки скоординованого тролінгу з боку ботів та ідіотів, які підтримують Трампа та Путіна, зі спробами звинуватити Меркель у подіях у Берліні. Саме Німеччина є наступною ціллю Росії», – твітує про настрої у соцмережах Міхіель ван Гультен з Європейського інституту при Лондонській школі економіки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG