Доступність посилання

ТОП новини

Щорічна прес-конференція Путіна. Говорив про «окупантів» на Донеччині


Щорічна прес-конференція Володимира Путіна
Щорічна прес-конференція Володимира Путіна

Президент Росії Володимир Путін 23 грудня за традицією підводив підсумки року, відповідаючи на запитання журналістів. Таку велику прес-конференцію Путін на цій посаді провів уже вдванадцяте. Торкнувся президент Росії й теми України.

​Росія не вважає себе винною в подіях в Україні, заявив Володимир Путін на прес-конференції. При цьому російський президент фактично звинуватив українські війська в окупації власної території.

«Добре було б домогтися того, щоб на Донеччині українську армію не вважали окупантами, в своїй власній країні. Ось про що треба думати», – сказав він.

При цьому Путін зазначив, що сподівається на відновлення зв’язків з Україною: «Я сподіваюся і впевнений, що рано чи пізно станеться нормалізація відносин з Україною. Це буде дуже корисно для розвитку російсько-українських – і комерційних, і гуманітарних – зв’язків на майбутнє».

Про режисерів і міст

Український журналіст Роман Цимбалюк, який зумів знову поставити запитання про українських політв’язнів у Росії, назвав у коментарі Радіо Свобода такі нестиковки подвійним стандартом.

Роман Цимбалюк
Роман Цимбалюк

Дуже дивно, коли людина розмірковує, як вони будують міст до окупованого Криму, а потім кажуть, що відносини Росії й України налагодяться
Роман Цимбалюк

«Крім слова «жаль» ніяких інших асоціацій і думок у мене немає. Тому що дуже дивно, коли людина розмірковує, як вони будують міст до окупованого Криму, як вони будуть називати цей міст, а потім кажуть, що відносини Росії й України налагодяться. Для мене це виглядає як подвійний стандарт, тому що анексія територій фактично унеможливила покращення стосунків на найближчі 100 років», – зазначив Цимбалюк.

На запитання ж про українських політв’язнів Путін відповів так: «Тепер щодо журналістів та кінорежисерів. Звичайно ж, ні в кого немає бажання утримувати журналістів, якщо вони займаються журналістською діяльністю. Але скажіть, будь ласка, що нам робити, якщо кінорежисер – а це доведено в суді – готувався до скоєння терористичних актів? Його відпустити тільки за те, що він режисер?»

За словами Романа Цимбалюка, нинішня прес-конференція здивувала його відсутністю гострих і актуальних запитань.

Згадав Володимир Путін і питання віз, сказавши, що не проти безвізового режиму для українців у Європі, додавши, що вважає візи анахронізмом.

І знову про вбивство Нємцова

Теми протягом останніх двох років майже не змінилися. Знову пролунало запитання про вбивство неповних два роки тому у Москві опозиціонера Бориса Нємцова. Путін сказав, що стежить за цією резонансною справою. Адвокат сім’ї Бориса Нємцова Вадим Прохоров в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що, на його думку, Володимир Путін був щирим у відповіді на це питання. Але на Прохорова справило враження інше визнання російського президента.

Вадим Прохоров
Вадим Прохоров

Пригнічує в коментарі Путіна те, що він заявив, що не дивно, що вихідці з правоохоронних органів здійснюють вбивства
Вадим Прохоров

«Путін не став жодним чином ставити під сумнів питання про роль і долю Руслана Геремеева. А пригнічує в коментарі Путіна те, що він, наскільки я розумію, заявив у тому сенсі, що не дивно, що вихідці з правоохоронних органів здійснюють вбивства. Якщо це перестає дивувати, то значить, що наше суспільство глибоко хворе», – зауважив Вадим Прохоров.

Загалом спостерігачі оцінюють прес-конференцію Путіна, яка тривала 4 години, як досить нудну.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG