Доступність посилання

ТОП новини

Бжезінський: Америка має підтвердити, що підтримує Україну


Збіґнєв Бжезінський, архівне фото
Збіґнєв Бжезінський, архівне фото

Відомий американський політичний експерт, колишній радник з національної безпеки президента США Джиммі Картера Збіґнєв Бжезінський вважає, що підтримка України відповідає інтересам Сполучених Штатів.

Про це політолог, який від початку української кризи виступав за так званий «фінський варіант» вирішення конфлікту (Росії має бути гарантовано, що Україна не стане членом НАТО, але Київ матиме свободу вибору «політичної ідентичності» – ред.), заявив у своєму Twitter.

«Попри будь-яке ізоляціоністське самоусунення від міжнародних справ чи симпатії до Путіна, в інтересах самих США підтвердити свою підтримку України», – пише експерт.

Раніше Бжезінський назвав президента США Дональда Трампа «розумним тактиком» та закликав його виголосити промову з приводу зовнішньої політики, яка б точно назвала «цілі та принципи» його адміністрації на міжнародній арені.

Президент США Дональд Трамп неодноразово наголошував, що позитивно ставиться до можливості співпраці із Росією, включно із метою подолання угруповання «Ісламська держава». При цьому він відзначав, що у випадку, якщо досягнути вигідної для США угоди із Путіним не вдасться, він буде жорсткішим щодо Путіна, ніж його конкурент на президентських виборах, демократ Гілларі Клінтон.

У серпні 2016-го року, уточнюючи одну зі своїх заяв щодо Росії, Трамп (на той час кандидат у президенти – ред.) наголосив – якщо його буде обрано президентом, Путін не піде в Україну.

«Коли я заявив в інтерв’ю, що «Путін не піде в Україну, добре запам’ятайте мої слова», я мав на увазі, якщо я буду президентом США. Росія вже у Криму», – твітував тоді Дональд Трамп.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG