Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО заперечують відкладення переговорів з Києвом


Президент України Петро Порошенко (праворуч) та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ під час прес-конференції на Яворівському полігоні, що на Львівщині. 21 вересня 2015 року (ілюстраційне фото)
Президент України Петро Порошенко (праворуч) та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ під час прес-конференції на Яворівському полігоні, що на Львівщині. 21 вересня 2015 року (ілюстраційне фото)

У НАТО заперечують відкладення запланованих переговорів з Києвом. Про це Радіо Свобода заявив офіційний представник альянсу, що побажав зберегти анонімність.

«Жодна зустріч з жодною країною не була скасована. Ми будемо продовжувати обмінюватись інформацією і консультуватися й співпрацювати з нашими сусідами і партнерами у міру необхідності на основі поступового й поетапного підходу. НАТО визнає і поважає інтереси інших країн щодо систем протиракетної оборони НАТО. Останніми роками ми обговорювали питання ПРО з нашими партнерами і продовжуємо взаємодію з цього питання, адже метою НАТО є, наскільки це можливо, щодо ПРО зберігати прозорість, особливо, в період, коли ми підвищуємо нашу обороноздатність», – сказав він.

Про те, що ніяких планів консультацій між Україною та НАТО щодо системи натовської протиракетної оборони не було, Радіо Свобода підтвердив і виконувач обов’язків голови представництва України при НАТО Єгор Божок.

Видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела в НАТО повідомило, що через політичну чутливість питання залучення України до переговорів щодо ПРО та побоювань надмірної реакції з боку Росії представники Північноатлантичного альянсу відклали заплановані переговори з Києвом.

Також зазначалося, що деякі дипломати схильні вважати, що обережний підхід до обговорення ПРО з Україною має сенс, якщо альянс хоче уникнути подальшого підриву відносин із Росією. Але інші союзники побоюються, що альянс ризикує, проявляючи нерішучість у допомозі такому партнеру як Україна.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Порошенко планує провести референдум щодо вступу України до НАТО

XS
SM
MD
LG