Доступність посилання

ТОП новини

США не збираються змінювати свого курсу стосовно Росії щодо санкцій – Огризко


Путін тестує Захід, а ми втрачаємо своїх найкращих синів і дочок – Огризко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:20:01 0:00

Путін тестує Захід, а ми втрачаємо своїх найкращих синів і дочок – Огризко

У Вашингтоні не збираються змінювати свого курсу стосовно Росії в питаннях санкцій. Про це у програмі «Ваша Свобода» заявив колишній міністр закордонних справ України (2007-2009 роки) Володимир Огризко, коментуючи засідання Ради безпеки ООН та виступ на ньому нового американського представника Ніккі Гейлі. На думку Огризка, попри те, що адміністрація Дональда Трампа до останнього часу тримала паузу, російський президент після засідання Ради безпеки ООН отримав вичерпну відповідь – мінські домовленості треба виконувати.

Ваша Свобода Війна на Донбасі: реакція світу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:20:00 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Внаслідок бойових дій в Авдіївці є загроза виникнення гуманітарної та екологічної катастрофи в регіоні, заявив Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ.

Заклик дотримуватися припинення вогню та імплементації Мінських угод у четвер пізно увечері вже вкотре звучав на засіданні Ради безпеки ООН, скликаному через ситуацію в Авдіївці. У цей же ж час Авдіївка і Донецьк здригалися від вибухів. За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, у зоні АТО зафіксували найбільшу кількість обстрілів за рік.

Посол США в ООН: Крим – це частина України (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Так президент Росії Володимир Путін продовжує тестувати Захід, вважає екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко. Однак учора після засідання Ради безпеки ООН, на думку дипломата, господар Кремля отримав відповідь на свої запитання – США не збираються змінювати свого курсу відносно Росії в питаннях санкцій.

Володимир Огризко
Володимир Огризко

Путін тестує Захід, а ми втрачаємо своїх найкращих синів та дочок
Володимир Огризко

«Ми можемо чітко сказати: позиція наших західних партнерів відносно Москви не змінилася і не зміниться найближчим часом. Найбільша трагедія в тому, що відбувається – Путін тестує Захід, а ми втрачаємо своїх найкращих синів та дочок», – зауважив він.

Подальшого загострення не буде, Росія озирається на Захід – Жданов

У бойовиків немає доказів, що розірвався хоч один снаряд, який прилетів з боку ЗСУ у Донецьк
Олег Жданов

Із Володимиром Огризком погоджується і військовий експерт Олег Жданов. На його думку, Захід на стороні України.

«На сьогодні у бойовиків немає доказів, що в ході цих бойових дій розірвався хоч один снаряд, який прилетів з боку ЗСУ у Донецьк», – каже Олег Жданов.

Донецьк під обстрілом. Що говорять на вулицях міста (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Попри появу інформації про те, що так зване «МНС» угруповання «ДНР» почало примусову евакуацію людей з Київського району Донецька, а також розміщують і спрямовують у бік Авдіївки великокаліберну реактивну систему залпового вогню, не варто очікувати подальшого загострення на лінії розмежування, вважає військовий експерт.

Олег Жданов
Олег Жданов

На більшу конфронтацію навряд чи підуть. Це все, на що за нинішньої політичної ситуації спроможна Росія. Вони дуже сильно озираються на Захід
Олег Жданов

«На більшу конфронтацію навряд чи підуть. Хіба що буде змінюватися кількість обстрілів і їхня потужність. Це все, на що за нинішньої політичної ситуації спроможна Росія. Вони дуже сильно озираються на Захід», – переконаний Олег Жданов.

У свою чергу представники угруповання «ДНР» заявляють про масований обстріл підконтрольної їм території, зокрема міста Донецька, з боку Збройних сил України та загибель мирних людей.

Один з лідерів угруповання «ДНР», учасник переговорів у Мінську Денис Пушилін звернувся до спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка із закликом посприяти припиненню вогню.

ВІДЕО ПРОГРАМИ НА ЮТУБ:

(Над текстовою версією матеріалу працювала Тетяна Манільчук)

  • Зображення 16x9

    Інна Кузнецова

    Була керівником Київського бюро Радіо Свобода впродовж останніх 14 років життя (30.03.1963 – 16.09.2023). Закінчила факультет журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Працювала кореспондентом, політичним оглядачем Національного радіо, головним редактором Радіо Ера FM.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG