Доступність посилання

ТОП новини

Бійці та тяжкохворі діти у своїх окопах борються проти ворога – Тарас Обоіста


Тарас Обоіста
Тарас Обоіста

Дітей гібридної війни зможе повернути до мирного й повноцінного життя любов і турбота дорослих. Таку думку в програмі «Радиво» висловив лікарняний паяц, демобілізований командир відділення сорокової артилерійської бригади Тарас Обоіста. Його історію можна буде почути в суботній трансляції програми «Радиво» на сайті Радіо Свобода та в ефірі Радіо «Ера-FM».

Разом із Тарас Обоістом почуємо небезпечну тишу для вояків, усміхнемось забавам паяців в одній із Рівненських лікарень, послухаємо, як звучить саме місто Рівне, де мешкає мобілізований командир і дізнаємося від Тараса Обоісти, якими вулицями краще погуляти, аби відчути рівненців. На завершення розповіді лікарняний клоун увімкне символічний гімн «Веселих носиків», що приходять у гості до онкохворих дітей у палати.

Тарас є одним з ініціаторів волонтерського руху лікарняних паяців в Україні. А коли загострилися бойові дії в Донецькому аеропорті та Дебальцеві, він остаточно вирішив іти в захисники України.

«Я розумів: або нам зламають хребет, або нам варто бути максимально мобілізованими. Я кажу: «Як доброволець». Так напросився», – розповідає Тарас Обоіста.

Лікарняний клоун у речовий мішок разом із військовою формою прихопив повітряні кольорові кульки, яскраві носики і вирушив на війну. Він переконаний, що дітей, які стали жертвами гібридної війни, які залишилися на окупованих частинах Донеччини і Луганщини, після завершення війни поверне до мирного життя любов і турбота.

«Я майже не стикався з дітьми в зоні АТО на лінії бойових зіткнень. А тих, що бачив, їм так само не вистачає невеличкої уваги, Пам’ятаєте, колись була теорія «Теплого океану»? Їх достатньо просто оточити любов’ю і турботою», – наголошує лікарняний клоун із Рівного.

Волонтер мріє, що лікарняні паяци в медичних закладах незабаром стануть регулярним явищем, від чого тяжкохворим дітям буде легше переносити страждання. Для цього потрібно в медичних університетах і коледжах ввести курс майстерності лікарняного клоуна, пропонує Тарас Обоіста.

«І бійці, і діти – вони однакові, вони так само воюють, так само в окопах. Діти – проти хвороби, а бійці в своїх окопах проти ворога. Тому я хочу надавати компетентнішу допомогу, для цього навчаюся на психолога», – зазначає Тарас Обоіста.

«Радиво» – програма про незвичайних-звичайних українців. Звучить щосуботи о 17:08 в ефірі радіо «Ера-FM» та в аудіоподкастах на сайті Радіо Свобода.
Розповідайте програмі «Радиво» про себе, своїх друзів і колег, що мають цікаві ідеї, проекти, зрештою не стоять на місці, а повсякчас розвиваються: Vol.noskov@gmail.com

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG