Доступність посилання

ТОП новини

У Мінінфраструктури домовилися про робочу групу для перегляду залізничного перевезення військових


Учасники спеціальної наради у Міністерстві інфраструктури домовилися створити робочу групу, яка має переглянути норми перевезення залізницею військових. Нарада була скликана після оприлюднення сюжету Радіо Свобода про неналежне залізничне перевезення українських солдатів.

Під час наради домовилися також залучити до робочої групи представників українських вагонобудівних підприємств, щоб обговорити можливе будівництво нового типу вагонів для перевезення військових. Зараз цю функцію виконують товарні вагони.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на нараді були присутні фактично представники всіх, хто відповідає за перевезення українських військових у поганих умовах – «Укрзалізниці», Центрального управління військових сполучень Збройних сил України і Мінінфраструктури.

«Ніхто з присутніх не став заперечувати викладені у матеріалі свідчення і факти», – повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У сюжеті Радіо Свобода «Дорога на фронт. Вагони без тепла і світла, але з діркою у підлозі» розповідається про вагони, у яких перевозять українських солдатів. Це звичайний «вагон-теплушка» початку минулого століття з діркою у підлозі замість туалету. Перевезення відбуваються згідно з нормативами, затвердженими у 1953 році.

XS
SM
MD
LG