Доступність посилання

ТОП новини

Зради на «Євробаченні» немає – івент-менеджер Воронін


Ілюстраційне фото. Кольори «Євробачення-2017» на парасольках
Ілюстраційне фото. Кольори «Євробачення-2017» на парасольках

За кілька місяців до старту пісенного конкурсу «Євробачення-2017» у керівній команді, що займається його підготовкою, відбулися певні зміни. Кілька топ-менеджерів (зокрема Олександр Харебін і Вікторія Романова) залишили проект, але їхнє місце вже не порожнє. Керівництво Національної суспільної телерадіокомпанії повідомило, що за 72 години знайшло заміну на місця тих, хто залишив проект «Євробачення-2017».

​Один із нових керівників «Євробачення» – Кирило Воронін. Він має посаду івент-менеджера і 20 лютого – його перший день у цій ролі. Радіо Свобода попросило Кирила Вороніна роз’яснити: що означає «івент-менеджер»?

– Це посада, яка координує декілька напрямків. Це волонтери, це catering, це спеціальні заходи, це делегації, це церемонія відкриття, Euroclub та European Village (європейське село – ред.). Будемо все це робити. Вже є люди, які відповідають за окремі напрямки, а моя позиція полягає в тому, щоб координувати дії команди.

– Дехто у ЗМІ коментує те, що попередні топ-менеджери залишили проект «Євробачення», як скандал. Як Ви це оцінюєте?

– Дивіться, я вважаю, що це некоректно з мого боку давати якісь коментарі щодо попередньої команди. По-друге, просто не маю на це часу, тому що, справді, дуже багато роботи. Подія вже відбудеться за декілька місяців, буквально 2 місяці. І я вважаю, що це (звільнення – ред.) діло попередньої команди. Воно мені навіть не цікаве, я Вам скажу чесно… Зараз вся команда буде фокусуватися тільки на своїй роботі. Ніхто не буде коментувати цього.

Кирило Воронін
Кирило Воронін

– Але чи справді вас – як нових менеджерів – знайшли за 72 години?! Чи справді так швидко змогли знайти людей на нові позиції?

– Я Вам скажу відверто, що так, навіть трошки менше, ніж 72 години, трошечки. Це правда. Так, я підтверджую цю інформацію.

– Практично нові люди були десь «під рукою», їм потрібно було тільки дочекатися призначення? Як взагалі це відбувалося?

– Я не можу сказати, що «дочекатися призначення». Я думаю, що, скоріш за все, це місія: провести цей конкурс на гідному рівні. І це дуже велика відповідальність, перш за все. Тому всі ті люди, які зараз починають працювати, вони взяли на себе цю відповідальність. І у мене нема жодного сумніву, що всі викладуться на 100 відсотків і цей захід буде проведено тільки на вищому рівні, без будь-яких там ексцесів і такого іншого. У нас просто нема вибору. Як сказав Йода із «Зоряних воєн»: «Do or do not. There is no try».

– Роби або не роби?

Зайшла команда дуже професіональних людей і всі на своєму місці. Тому все буде добре з «Євробаченням-2017» у місті Києві

– Знаєте, як кажуть: «Я спробую»? Це не та історія! Як сказав магістр Йода, він сказав «роби або не роби, у тебе немає спроби». Тому зайшла команда дуже професіональних людей і всі на своєму місці. Тому все буде добре з «Євробаченням-2017» у місті Києві, Україні.

– Отже, Ви гадаєте, що за цей короткий час, Ви практично лише починаєте от сьогодні працювати, до виходу «Євробачення», Ви все встигнете зробити і якісь сумніви – вони абсолютно не мають місця, все йде професійно, немає ніякої зради?

– Ні, ні, ні, ні, ні! З нашого боку «ні» – точно. Дії інших людей я вважаю, що це некоректно коментувати, і я не буду. Але з точки зору проведення конкурсу – це однозначно буде проведено на найвищому професіональному рівні.

Кирило Воронін має понад сім років досвіду роботи у сфері планування і організації подій, у тому числі щодо роботи з державними структурами. У його доробку є проведення Днів Європи в Україні і Молдові (9 міст) на замовлення Представництва Європейського союзу в Україні, The European Village (Європейське село) та інші.

До складу нової команди керівників «Євробачення» в Україні – окрім Кирила Вороніна – увійшли комерційний директор Лариса Коваль та директор з питань безпеки Олег Западнюк.

Лариса Коваль працює у НТКУ (зараз НСТУ) з 2000 року. Вона займалася організацією таких подій як: «Євробачення-2005», «Дитяче Євробачення» 2009-го та 2013 років, «Євро-2012» та національний відбір на «Євробачення-2016».

Директор з питань безпеки Олег Западнюк має 22-річний досвід роботи в правоохоронній системі. Займався організацією охорони безпеки під час проведення матчів футбольних турнірів Кубка УЄФА у 2009-2012 роках та на «Євро-2012».

13 лютого 2017 року виконавчі продюсери «Євробачення-2017» Вікторія Романова, Олександр Харебін та частина команди «Євробачення-2017» офіційно заявили, що залишають цей проект і припиняють роботу над підготовкою до проведення конкурсу. У листі, під яким 21 підпис, зазначається, що в грудні 2016 року в них «забрали повноваження, призначивши нового фактичного керівника конкурсу в Україні, якого наділили повним контролем усіх аспектів «Євробачення в Україні». Підписантами заяви були комерційний директор у проекті «Євробачення-2017» Ірина Асман, менеджер із безпеки Олексій Карабан та івент-менеджер Денис Блощинський.

  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG