Доступність посилання

ТОП новини

Росія може дестабілізувати політичну систему Канади – глава МЗС Христя Фріланд


Христя Фріланд, міністр закордонних справ Канади
Христя Фріланд, міністр закордонних справ Канади

Глава МЗС Канади Христя Фріланд заявила, що її країна повинна бути готовою до спроб Росії дестабілізувати її політичну систему за аналогією із зусиллями, розпочатими Москвою в США.

Росія докладала зусиль для дестабілізації американської політичної системи. Канадці та й інші західні країни повинні бути готові до того, що аналогічні зусилля можуть бути спрямовані і проти нас
Христя Фріланд

Христю Фріланд запитали, чи вважає вона, що Росія веде проти неї наклепницьку кампанію, яка проявилася в негативних публікаціях про її діда, опублікованих в проросійських ЗМІ.

«Американські розвідслужби повідомили, і це загальновідомо, що Росія докладала зусиль для дестабілізації американської політичної системи, – сказала Фріланд журналістам в парламенті. – Думаю, що канадці та й інші західні країни повинні бути готові до того, що аналогічні зусилля можуть бути спрямовані і проти нас».

Раніше російська влада заборонила Христі Фріланд в’їзд у цю країну.

Тим часом, у понеділок канадський уряд повідомив про продовження навчальної місії збройних сил Канади в Україні ще на два роки, до кінця березня 2019 року.

Згідно з повідомленням, завдяки цій програмі, відомій як «Операція UNIFIER», збройні сили Канади забезпечують військове навчання і допомогу в розбудові можливостей особовому складові Збройних сил України на підтримку зусиль України у збереженні її суверенітету, безпеки і стабільності.

Тепер, заявив уряд Канади, збройні сили цієї країни разом із союзниками і урядом України продовжать підтримувати професійний розвиток ЗСУ і розширювати їхні можливості в низці галузей. Серед них – навчання діям у малих групах, розмінування вибухових пристроїв, діяльність військової поліції, медичне навчання і модернізація системи тилового забезпечення.

Крім того, ЗС Канади також нададуть підтримку у здійсненні стратегічної інституційної реформи оборонних інституцій України, мовиться в повідомленні.

«Операція UNIFIER є частиною ширших зусиль уряду Канади, спрямованих на підтримку демократії, прав людини і верховенства права в Україні шляхом надання фінансової, гуманітарної і нелетальної військової допомоги», – заявили в уряді Канади.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG