Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Ради: частина депутатів рекомендує розглянути кандидатури Сторча і Брауна на аудитора НАБУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Частина депутатів, членів комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, ухвалила рішення рекомендувати Верховній Раді розглянути кандидатури Роберта Сторча і Найджела Брауна на аудитора в комісію зовнішнього оцінювання Національного антикоруційного бюро.

«Рішення було таке – і Браун, і Сторч підтримуються комітетом як кандидатури на аудитора НАБУ», – сказала в коментарі Радіо Свобода народний депутат Світлана Заліщук, яка була присутня на засіданні і назвала його «нелегітимним».

«Було нелегітимне засідання комітету, хоча вони зібрали кворум – 13 людей. Легітимне засідання мало відбутися завтра, відповідно до регламенту, не раніше ніж через 24 години з часу поінформування усіх членів комітету. Таким чином, вони зібрали 13 дружніх депутатів – представники «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту», «Відродження» і «Опозиційного блоку» – з них 12 проголосували «за», – додала вона.

Заліщук не виключає, що Верховна Рада це рішення комітету розгляне сьогодні.

15 березня профільний комітет не зміг розглянути питання кандидата до складу комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро.

У грудні минулого року комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту делегувати за своєї квотою аудитора Роберта Сторча в цю комісію. Проте 23 лютого цього року Верховна Рада не змогла визначити кандидата до складу комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту НАБУ. Тоді ж на розгляд в Раду без попередніх консультацій була запропонована кандидатура Найджела Брауна.

У 2017 році у НАБУ проходитиме перший зовнішній аудит за два роки роботи. Однією з підстав для відставки директора бюро є висновок комісії з проведення незалежної оцінки (аудиту) діяльності НАБУ про неефективність діяльності бюро та неналежне виконання обов’язків його директором.

XS
SM
MD
LG