Доступність посилання

ТОП новини
Події

LIVE | Антикорупційні мітинги в Росії


У Москві на Пушкінській площі поліція затримала понад 130 активістів, які прийшли на мітинг проти корупції, повідомляє «ОВД-Інфо». Портал «Медуза» повідомляє про ще 30 активістів в автозаках. Серед затриманих – кореспондент британської газети The Guardian.

За даними поліції в акції беруть участь близько 8-ми тисяч осіб, активісти повідомляють про 20-ть тисяч.

Пушкінська площа оточена. Активісти повідомляють, що поліція використовує кийки. За інформацією «Медузи», один з поліцейських вдарив активіста кийком по голові. Чоловік знепритомнів, його забрали в автозак. Телеканал «Дождь» передає, що на площі розпорошили сльозогінний газ. Близько 200 бійців ОМОН витісняють людей з площі. Кілька сотень мітингувальників попрямували в напрямку Кремля.

Раніше поліція затримала в центрі Москви опозиціонера Олексія Навального, який організував мітинг в Москві і закликав провести аналогічні мітинги по всій Росії.

Антикорупційні мітинги проходять 26 березня по всій Росії. Протести пов’язані з публікацією розслідування Фонду боротьби з корупцією «Він вам не Дімон» про незадекларовану нерухомість глави уряду Дмитра Медведєва. У більшості міст акції не вдалося узгодити.

XS
SM
MD
LG