Доступність посилання

ТОП новини

Конгресмени – Тіллерсону: вільна від російської агресії Україна відповідає безпековим інтересам США


Рекс Тіллерсон
Рекс Тіллерсон

Група підтримки України в Конгресі оприлюднила заяву у відповідь на коментарі державного секретаря США Рекса Тіллерсона щодо України.

Співголови групи, республіканці Енді Гарріс і Брайан Фітцпатрік та демократи Марсі Каптур і Сандер Левін, глибоко стурбовані запитанням, яке, за повідомленнями, поставив держсекретар Тіллерсон: «Чому американські платники податків повинні бути зацікавлені в Україні?».

«Цілком очевидно, що вільна та демократична Україна, вільна від російської агресії, відповідає безпековим інтересам США», – йдеться в заяві. У ній також наголошується, що заява прес-секретаря Держдепартаменту, в якій говориться, що запитання Тіллерсона було «риторичним прийомом», тільки додає невизначеності щодо того, якою є основна політика нинішньої адміністрації.

Крім того, на думку учасників групи, заява держсекретаря також здається суперечливою стосовно його попередніх висловлювань на підтримку санкцій проти Росії:

«Украй важливо, що Сполучені Штати стоять пліч-о-пліч з народом України, який неодноразово продемонстрував спільні цінності суверенітету, прав людини і верховенства закону», – йдеться в заяві.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG