Доступність посилання

ТОП новини

Третина американців вважають Росію найбільшою загрозою – опитування Pew Research


Російська міжконтинентальна балістична ракета на параді у Москві, 9 травня 2016 року
Російська міжконтинентальна балістична ракета на параді у Москві, 9 травня 2016 року

31% американців вважають Росію країною, яка найбільше загрожує США, ще 22% називають найбільшою загрозою Америці Північну Корею. На це вказують результати дослідження громадської думки, які оприлюднили у Pew Research.

Дослідники вказують, що негативне ставлення до Росії та КНДР нині сягає найвищих показників з 90-х років минулого сторіччя. Для порівняння, у березні 1990-го року 32% американців назвали Росію найбільшою загрозою для Америки.

При цьому найбільшою загрозою для США Росію назвали 39% виборців Демократичної партії США та 21% виборців Республіканської партії.

За результатами опитування до числа найбільших загроз для США респонденти також віднесли Китай (13%), Іран (9%), Сирію (6%) та Ірак (5%).

Американські спецслужби у січні оприлюднили звіт, в якому припустили, що президент Росії Володимир Путін замовив «кампанію з впливу» на вибори США за допомогою комп’ютерних зламів, витоку інформації й інших методів.

Інформагентство Reuters з посиланням на трьох чинних і чотирьох колишніх американських чиновників 19 квітня повідомило, що план із впливу на президентські вибори у США минулого року розробили в Російському інституті стратегічних досліджень.

У самому Російському інституті та в Кремлі спростовують цю інформацію і кажуть, що не втручалися в американські вибори.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG