Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: запобіжний захід Мартиненку обирає той суддя, що і Насірову


Політична карикатура
Політична карикатура

Доброго ранку!

Запобіжний захід Мартиненку

Після затримання колишнього народного депутата від фракції «Народний фронт» Миколи Мартиненка у Солом’янському районному суді Києва взялися обирати йому запобіжний захід. Прокуратура вимагає для екс-депутата арешту на 60 діб із альтернативою застави у 300 мільйонів гривень. Адвокати ж вирішили оголосити відвід судді Олександра Бобровника, який, до слова, обирав запобіжний захід відстороненому від посади голові Державної фіскальної служби Роману Насірову. Взяти на поруки Мартиненка вже готові 15 депутатів і 4 міністри.

Справа Мартиненка: адвокати вимагають відводу судді (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України оголосило підозру у справі, за якою державне підприємство «СхідГЗК», яке постачає на державні атомні електростанції урановий концентрат, замість того, щоб його виробляти, закуповувало в австрійської офшорної компанії. Остання, в свою чергу, купувала його в казахстанського підприємства в рази дешевше. Лише на цій схемі державна компанія, ймовірно, втратила десятки мільйонів доларів.

Арешт Мартиненка: Холодницький розповів про деталі (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

Втім, можливі корупційні схеми, у причетності до яких звинувачують колишнього народного депутата України Миколу Мартиненка, сягають також і Чехії. Як виявляється, його бізнесові інтереси мали прямий стосунок до чеського міста Пльзень, де працює Škoda JS – одне з найбільших промислових підприємств у Чеській Республіці. Вперше історія зі звинуваченнями в корупції на адресу Миколи Мартиненка викликала значний інтерес у чеських бізнесових колах ще наприкінці 2014 року, та з усього виглядає, що зараз вона може мати продовження. Детальніше про це шукайте за лінком.

Служба боротьби з громадськістю

Журналісти програми «Схеми» оприлюднили докази участі СБУ в замовній акції під будинком голови громадської організації «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна. «Події 9 квітня стали тим особливим випадком, коли вдалося буквально вхопити можновладців за руку. Схоже, постмайданна влада таки визначила громадянське суспільство своїм супротивником, а не партнером», – йдеться у розслідуванні.

20 років першому притулку для тварин

Ален Делон і Бріджит Бардо надсилають їм особисті привітання, Британське Королівське товариство відзначає нагородами, а європейські політики надають підтримку. У рідному ж Києві активістам «Товариства захисту тварин SOS» спалюють автомобілі й розстрілюють підопічних собак. Чому? Пояснення тут. ​

Бандура на 4 мільйони

Чотири мільйони переглядів на Facebook. Що це – новий кліп відомого співака? Трейлер нового блокбастера? Ні, це традиційна українська бандура завойовує світ! B&B Project – це дует українських музикантів Тетяни Мазур і Сергія Шамрая. На бандурі та баяні вони грають власні композиції та кавери світових хітів – Nirvana, Adele, Metallica тощо. Дивіться про це детальніше у відео програми Радіо Свобода «Молодь Плюс».

Ну і наостанок пропонуємо Вам розповідь про переселенку з Донецька. 80-річна Людмила Огнєва в унікальний спосіб пропагує як українську вишиванку, так і відомих українців, починаючи від княжих часів і до сьогодення, адже представила вишиту історію України.

Будьте креативними!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG