Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: автомобіль ОБСЄ підірвався чи його підірвали?


Залишки автомобіля ОБСЄ в районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини, 23 квітня 2017 року
Залишки автомобіля ОБСЄ в районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини, 23 квітня 2017 року

Доброго ранку!

Загибель представника ОБСЄ на Луганщині

Огляд подій за вихідні розпочинаємо з невтішних новин. В районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Згідно з повідомленням місії, загинув один, госпіталізовані двоє членів патруля місії. Агенція Reuters із посиланням на Міністерство закордонних справ Австрії, яка нині головує в ОБСЄ, повідомила, що загиблим є громадянин США, однією з поранених – громадянка Німеччини.

В угрупованні «ЛНР», що визнане в Україні терористичним, звинуватили у підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Бойовики раніше також заявили, що автомобіль ОБСЄ «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

МЗС України назвало це «спробою Москви залякати спостерігачів».

Поруки для Мартиненка

Солом’янський районний суд Києва постановив відпустити Миколу Мартиненка на поруки під особисте зобов’язання низки депутатів, а також міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери. Після винесення ухвали суду Мартиненко пообіцяв не просити політичного притулку в інших країнах і приходити на засідання.

Крім того, суд відмовився брати під варту і першого заступника голови правління «Нафтогазу України», колишнього голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Детективи НАБУ затримали його у тій же справі, що і Мартиненка.

«Любі друзі» не тонуть» – пише у своїй статті на цю тему письменний Аддрій Любка. «Українське суспільство дуже легко піддається маніпуляціям, і резонанс довкола справи Миколи Мартиненка вкотре це довів. Адже затриманому виявилося достатньо не вдягатися в ковдри а-ля Насіров і не симулювати передсмертний стан, щоб люди почали говорити: «тримається як чоловік», – зазначає Любка.

Франція обирає президента

У Франції тим часом пройшов перший тур президентських виборів. Вперше в історії П’ятої республіки відразу чотири кандидати зберігали реальні шанси на вихід у другий тур. За даними екзит-полів, до другого туру пройшли: кандидат від крайнього правого «Національного фронту» Марін Ле Пен та кандидат-центрист Еммануель Макрон.

А тепер два «спортивних» лінки і один «технологічний».

Український гімнаст Олег Верняєв став чемпіоном Європи у вправах на брусах.

У Києві розпочався Чемпіонат світу з хокею.​

А на шоу суперкарів у Монако показали літаючий автомобіль.

Літаючий автомобіль показали на шоу суперкарів у Монако (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Крім цього, цими вихідними світ відзначив День Землі та День англійської мови.

Learn English. Explore the world!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG