Доступність посилання

ТОП новини

Проект бюджету США 2018 передбачає скорочення допомоги Україні на 68,8% – Foreign Policy


Акція біля посольства США в Україні. Київ, 21 січня 2017 року (ілюстраційне фото)
Акція біля посольства США в Україні. Київ, 21 січня 2017 року (ілюстраційне фото)

Обіцянка президента США Дональда Трампа дотримуватися політики «Америка понад усе» включає план щодо значного скорочення допомоги країнам, що розвиваються, і об’єднання USAID із Держдепартаментом. Про це йдеться у статті, опублікованій в американському виданні Foreign Policy.

Оприлюднений у березні адміністрацією США план бюджету на 2018 рік передбачає скорочення на третину допомоги країнам на шляху розвитку, проте деталей тоді не було подано. Згідно з 15-сторінковим бюджетним документом Держдепартаменту, отриманим Foreign Policy, реструктуризація включає переливання грошей із програми допомоги на розвиток у програму, яка тісно пов’язана з цілями національної безпеки.

У документі детально з’ясовуються плани адміністрації Трампа щодо скорочення прямої міжнародної допомоги у фіскальному 2018 році.

Документ позначено як «несекретний, але чутливий».

Щодо України, про яку згадують автори вкінці статті, обсяги допомоги на 2018 рік у попередньому плані бюджету мали би складати понад 570 мільйонів американських доларів. Натомість, новий проект передбачає скорочення фінансування до 177 мільйонів.

Як повідомляє Foreign Policy, cкорочення, передбачені у відсотках, – 68,8%.

«Однією з головних тем і цілей політики США в Україні протягом багатьох років було заохочувати рухатися в напрямку європейських інституцій», – заявив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

«Це в інтересах США, щоб вони не рухалися в напрямку російських інституцій», – додав нинішній віце-президент Інституту миру Тейлор.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG