Доступність посилання

ТОП новини

«Український вибір» і сам Медведчук є антиукраїнськими по своїй суті» – Бобиренко про подію в Конотопі


Голова організації «Український вибір» Віктор Медведчук (праворуч) та радник президента Росії Сергій Глазьєв, якого Генпрокуратура України звинувачує у воєнних злочинах і причетності до так званої «русской весни» (архівне фото)
Голова організації «Український вибір» Віктор Медведчук (праворуч) та радник президента Росії Сергій Глазьєв, якого Генпрокуратура України звинувачує у воєнних злочинах і причетності до так званої «русской весни» (архівне фото)

Конотоп – Відео, на якому міський голова Конотопу, свободівець Артем Семеніхін зриває захід партії Віктора Медведчука «Український вибір», викликало ажіотаж у соцмережах. Семеніхін «Український вибір» називає антиукраїнським. Він не «зірвав», говорить, а «не дозволив» проводити державну зраду в своєму місті. В «Українському виборі» всі звинувачення спростовують. Експерти ж говорять: щоб не було подібних ситуацій, мають добре працювати спецслужби, всі антиукраїнські організації мають бути заборонені на державну рівні

Так закінчився захід партії «Український вибір» у Конотопі на Сумщині. Міський голова Артем Семеніхін «припинив», за його словами, антиукраїнську діяльність. Розповідає, що довелося покинути справи в Києві і навіть перевищити швидкість, аби встигнути й не дати відбутися «сепаратистському шабашу». Зазначає, що як учасник АТО, не міг допустити цього у рідному місті.

Мені зателефонували з Конотопа, сказали, що тут відбувається сепаратистський шабаш, що приїхали озброєні «тітушки»
Артем Семеніхін

«Я був у відрядженні в Києві, за 250 кілометрів від Конотопа. Я був на засіданні НКРЕ. Мені зателефонували з Конотопа, сказали, що тут відбувається сепаратистський шабаш, що приїхали озброєні «тітушки». Я одразу вирушив на Конотоп. Коли приїхав, вони вже почали голосування за якийсь там місцевий референдум, на кшталт того, що були в Донецьку, в Луганську. Я учасник бойових дій в зоні АТО, воював у складі 92-ої бригади. Я діючий офіцер ЗСУ, тимчасово відкомандирований для виконання обов’язків міського голови. Звичайно, що я зайшов і одразу… зробив те, що зробив. Не дозволив проводити оцю дурню, шабаш, оцю зраду України в нашому місті, місті українських перемог – Конотопі. Я попередив, що якщо вони знову тут з’являться, то з ними ніхто церемонитись не буде, а одразу викидатимуть з вікна», – розповів міський голова Конотопу Артем Семеніхін.

За словами голови «Національного корпусу» Сумщини Сергія Яременка, який також брав участь у блокуванні заходу «Українського вибору» в Конотопі, спочатку організатори планували провести зібрання партії в Сумах, але побоялися, що там його зірвуть.

Цим «шабашем» «Український вибір» хотів звинуватити Україну у невиконанні «Мінських угод»
Сергій Яременко

«Цим «шабашем» «Український вибір» хотів звинуватити Україну в невиконанні «Мінських угод». За інформацією, яку я маю, цей захід мав відбутися в Сумах, але в останній момент вони його перенесли в Конотоп. Бо в Сумах його б не дали навіть почати», – говорить голова «Національного корпусу» Сумщини Сергій Яременко.

Дії Семеніхіна – бандитські?

У прес-службі «Українського вибору» всі звинувачення щодо сепаратизму та антиукраїнської діяльності спростовують. Запевняють, що учасники руху виступають за суверенну й територіально цілісну Україну. А от дії Семеніхіна називають бандитськими.

Наші заходи намагаються зірвати представники «партій війни», які не зацікавлені в тому, щоб конфлікт на Україні був урегульований мирним шляхом
Олег Бабанін

«Нас намагаються заблокувати, наші заходи намагаються зірвати представники «партій війни», які не зацікавлені в тому, щоб конфлікт на Україні був урегульований мирним шляхом. Я думаю, що цим діям оцінку мають давати правоохоронці. Це був напад, здійснений за допомогою, на мою думку, абсолютно бандитських методів», – прокоментував ситуацію прес-секретар «Українського вибору» Олег Бабанін.

Забороняти діяльність антиукраїнських організацій має не Семеніхін, а держава

Якщо міський голова Конотопа і вийшов за рамки своїх повноважень, вважає експерт «Бюро аналізу політики» Віктор Бобиренко, то зробив це на користь інтересів України. А от подібні до «Українського вибору» партії та організації Бобиренко пропонує забороняти на державному рівні.

«Український вибір» Медведчука, як і сам Медведчук, є антиукраїнськими по своїй суті, за своїми завданнями
Віктор Бобиренко

«Український вибір» Медведчука, як і сам Медведчук, є антиукраїнськими по своїй суті, за своїми завданнями. І тому будь-які дії, які б унеможливлювали їхню діяльність, я підтримую і як людина, і як експерт. Проте тепер вони говоритимуть, що Семеніхін вийшов за рамки своєї компетенції і це не в правовому полі України. Тепер половина людей кричатиме «зрада!», інша – «перемога!». Я кажу, що це перемога. Адольф Гітлер теж говорив, що всі його дії ведуть до миру. Те ж саме говорить і Путін. Що Путін, що Медведчук – це абсолютне зло. Ті люди, які «повелися», мають розуміти: або їх використовують «втемну, як лохів», або вони є співучасниками злочину. Будь-які дії «Українського вибору» в Україні – це злочин. Проте їх має забороняти не Артем Семеніхін чи Віктор Бобиренко, а держава Україна. Взяти і заборонити, як компартію», – говорить експерт «Бюро аналізу політики» Віктор Бобиренко.

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Зрив заходів, організованих «Українським вибором», відбувається вже не вперше. На початку квітня активісти намагались зірвати подібне зібрання партії в Хмельницькому, в лютому ж представники «Національного корпусу» зірвали форум «Українського вибору» в Маріуполі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG