Доступність посилання

ТОП новини

До України через Гаагу: Лоліта хоче захищати свої права у суді


Співачка Лоліта Мілявська на концерті в анексованому Криму, 2015 рік
Співачка Лоліта Мілявська на концерті в анексованому Криму, 2015 рік

«Дійти до Гааги» в прагненні захистити свої права і потрапити в Україну пообіцяла співачка Лоліта. Там у неї живуть дочка і мати. Лоліту Мілявську зняли з потягу в Конотопі через те, що співачка відвідувала анексований Крим. Про це сказала сама Лоліта і підтвердили українські прикордонники. Протягом усього тижня скандал не вщухав, а лише набирав обертів.

«Помнишь тот вокзал, помнишь ты сказал, слушай, отвали, знаешь, нет любви...». Коли шістнадцять років тому зірка шоу-бізнесу Лоліта вперше співала ці рядки, вона й подумати не могла, що її черговий хіт стане пророчим.

«Як ви думаєте, де я? Я у Конотопі. Мене о четвертій ранку зняли з потягу, я не можу відвідати свою дитину, яка захворіла. Тому, що мені заборонено в’їзд в Україну».

Це слова співачки Лоліти Мілявської одразу після інциденту на прикордонному пункті в Конотопі. Коли українські прикордонники не пропустили співачку до України, вона одразу оповістила про це своїх шанувальників у Фейсбуці.

Співачка також повідомила своїм читачам, що її пересадили на інший потяг. І озвучила причину, яку почула від прикордонників: «За відвідування Керчі в 2015 році».

«Ми просимо зняти прокляття з наших співробітників» – СБУ

Протягом усього тижня скандал не вщухав, а лише набирав обертів. У тому, що її не пустили до країни, співачка звинуватила Службу безпеки України.

Хто мене образить, обов’язково потім закінчує життя погано. Чого вам і бажаю
Лоліта

«І що ж там робиться в СБУ. Хто мене образить, обов’язково потім закінчує життя погано. Чого вам і бажаю», – заявила співачка на своїй сторінці у Фейсбук.

Від скандалу з Лолітою СБУ хоч і відхрестилася, але прокоментувала у соціальних мережах. На офіційній сторінці СБУ у Twitter розмістили фото співачки з написом «Хай щастить».

На офіційній сторінці СБУ у Twitter відреагували на звістку про заборону в’їзду Лоліті
На офіційній сторінці СБУ у Twitter відреагували на звістку про заборону в’їзду Лоліті

Це – фото тринадцятирічної давнини з вечірки в Сочі ще більше збурило користувачів соціальних мереж, які в цій історії зайняли різні боки. Ось деякі відповіді користувачів мережі мікроблогів на допис СБУ:

«Цей твіт показує ваш рівень розвитку. І вам хай щастить!»;

«Смішно спостерігати як люди, які їздили до Криму, скаржаться, що їх висаджують у Конотопі»;

«Рівень цієї спецслужби – постити демотиватори»;

«Російські прикордонники під шумок теж не повинні пустити Лоліту!»

Реакція користувачів Twitter на допис СБУ
Реакція користувачів Twitter на допис СБУ



У коментарі кореспондентам програми «Донбас.Реалії» представник Служби безпеки України сказав, що рішення про заборону в’їзду Лоліті відомство не ухвалювало.

Ми дуже просимо зняти ці прокляття з наших співробітників
Олександр Ткачук

«Ми дуже просимо зняти ці прокляття з наших співробітників. Тому що насправді СБУ не забороняла в’їзд пані Лоліті на територію нашої держави. Відповідне рішення, наскільки мені відомо, було прийнято Прикордонною службою», – каже керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

Лоліта: раніше заборон не було

Сама ж Лоліта у телефонній розмові з журналістами «Донбас.Реалії» сказала, що напередодні поїздки перевіряла, чи є її ім’я у так званих «чорних» списках.

«Списки ж офіційно опубліковані, тому я просила близьких людей подивитися про всяк випадок. Але справа в тому, що з того моменту, який мені інкримінували прикордонники України, 2015 рік у Керчі, я вже раз двадцять була на території Києва: кліпи знімала, до мами з донькою їздила. Та до Львова їздила. Ніяких заборон не було. Тому ця заборона – наче грім посеред ясного неба», – розповідає Лоліта.

Співачка Лоліта Мілявська на концерті в Керчі, 2015 рік
Співачка Лоліта Мілявська на концерті в Керчі, 2015 рік

І додає, через що її зняли з потягу, пояснили тільки на Конотопському вокзалі.

«Виявляється, на територію Криму треба в'їжджати через українські кордони, як вони це написали мені в папері. ​Нехай СБУ повісить у себе на сайті, що кордони переходять там-то і там-то. Розповсюдьте інформацію, і тоді я буду розуміти: що, хлопці, я порушила. Зараз я не вважаю, що я щось порушила», –​ обурюється співачка.

Російських зірок вдарили по кишені – медіаексперт

Лоліта –​ лише одна з тих, кому заборонений в’їзд до України. На цьому колажі тільки​ невелика частина нев’їзних зірок російського шоу-бізнесу.

Ці фото в знак солідарності з Лолітою запостила співачка Наталія Корольова у Twitter. Вона також ще не скоро зможе потрапити до України, у неї заборона на в’їзд на п’ять років.

Російська співачка Наталія Корольова підтримала Лоліту у соціальній мережі Instagram
Російська співачка Наталія Корольова підтримала Лоліту у соціальній мережі Instagram

Їх вдарили по кишені, їх відлучили від території, на якій вони збирали чималі гроші
Олексій Ковжун

«Їх вдарили по кишені, їх відлучили від території, на якій вони збирали чималі гроші. Звичайно, є й інший момент. Коли вони приїжджають сюди, а їх повертають назад, про що їх попереджали… «А може не повернуть, я зароблю гроші, а якщо повернуть – мене покажуть на центральному телебаченні безкоштовно! І я буду виглядати не просто пенсіонером російської сцени, а борцем за «русский мир» проти київської хунти, проти цих бандерівців та іншого українського жаху», – сказав у коментарі «Донбас.Реалії» медіаексперт Олексій Ковжун.

Активісти вимагають розширити «чорний» список

Днями українські активісти організації «Відсіч» вирішили оновити «чорні» списки. Взяли 560 заяв і прийшли в СБУ. Свої вимоги активісти надрукували на аркушах формату А3, щоб потім у відомстві не казали, що чогось не помітили.

«Раніше, коли наш список налічував близько 500 людей, ми передавали це все єдиним зверненням, але вони на нього взагалі не відреагували», – каже активіст громадського руху «Відсіч» Максим Ковбик.

Активіст громадського руху «Відсіч» Максим Ковбик
Активіст громадського руху «Відсіч» Максим Ковбик

На цих листах, як і на попередніх заявах, випадкових людей немає, стверджують активісти.

«Почалося все з 500 осіб, які підписали листа на підтримку дій Путіна в Криму та Україні, і потім ми далі розширювали цей список особами, які були у Криму і на Донбасі та висловлювалися про те, що українці – не люди, а також підтримували терористичні «ДНР» і «ЛНР», – додає Максим Ковбик.

У Службі безпеки пообіцяли, що все прочитають і всіх врахують. Хоча не приховують, що доведеться докласти певних зусиль.

Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук
Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук

«Мені здається, було б простіше поставити один підпис під однією заявою і додати до неї список всіх тих осіб, щодо яких виникають запитання. Але, мабуть, більш цікаво принести стос паперу, знищити не одне дерево для того, щоби звучала така серйозна цифра у 700 заяв», – каже керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

Лоліта хоче шукати справедливості у Гаазі

В оновленому списку людей, яким заборонений в’їзд до України, з’явилася і Лоліта Мілявська. Під прицілом СБУ її прізвища справді не було до останнього моменту. Співачка каже, що до Києва їхала не з гастролями, а до своїх мами та доньки.

«Я зараз знаєте через що хвилююся? У дочки наступного року випускний, а мене туди не пустять. Всі мої переживання більше зводяться до того, що раптом, не дай Боже, я потрібна буду, а мене не впустять», – розповідає співачка.

Лоліта під час телефонної розмови сказала, що боїться, що не потрапить на випускний вечір своєї дочки у Києві
Лоліта під час телефонної розмови сказала, що боїться, що не потрапить на випускний вечір своєї дочки у Києві

Лоліта пообіцяла – це не завершення скандальної історії.

«Ви знаєте, я повинна дотриматися процедури для того, щоб уся ця справа закінчилася Гаазьким судом, наприклад, з прав людини», – каже вона.

А поки російська співачка тільки готує позов, український народний депутат вже підготував проект постанови й навіть зареєстрував в парламенті. Нестор Шуфрич просить СБУ скасувати трирічну заборону на в’їзд в Україну для своєї землячки із Закарпаття.

ПОВНИЙ ВИПУСК ТЕЛЕПЕРЕДАЧІ «ДОНБАС.РЕАЛІЇ»:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG