Доступність посилання

ТОП новини

Інтерпол зняв з розшуку Віктора і Олександра Януковичів


Віктор Янукович, архівне фото
Віктор Янукович, архівне фото

Інтерпол припинив розшук екс-президента України Віктора Януковича та його сина Олександра, написав у Facebook прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир.

Кірасир оприлюднив листи, отримані, за його словами, у відповідь на запит адвокатської фірми, що обслуговує Віктора Януковича.

У Національній поліції підтвердили Радіо Свобода факт ухвалення такого рішення. За словами речника відомства Ярослава Тракала, відповідне повідомлення надійшло до національного бюро Інтерполу з боку від комісії з контролю за файлами організації, і бюро у свою чергу передало копію цього рішення до Генеральної прокуратури.

Генеральна прокуратура поки що ситуацію не коментує.

Наразі в Україні Олександра Януковича повідомлено про підозру у кримінальному провадженні, що стосується замаху на заволодіння державними коштами на суму 20 мільйонів гривень одним із його підприємств та ухилення цього підприємства від сплати податків на цю ж суму.

Його батько Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013-го до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Наразі жодне з цих проваджень не розглядається у судах по суті.

Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії.

XS
SM
MD
LG