Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Януковича, Клюєва і Ставицького Інтерпол вже не розшукує


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Доброго ранку!

Януковича, Яценюка і Ставицього не розшукують

Інтерпол припинив розшук екс-президента України Віктора Януковича та його сина Олександра. Про це написав у Facebook прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир. Факт ухвалення такого рішення Радіо Свобода підтвердили у Національній поліції. У Генпрокуратурі рішення пообіцяли оскаржити.

Крім того, Інтерпол припинив розшук екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького та колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва.

А от розшукувати українського екс-прем’єра Арсенія Яценюка на вимогу Росії Інтерпол офіційно відмовився. Принаймні у цьому запевнив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Зарплати ростуть швидше за ціни»?

Зростання заробітних плат в Україні «нарешті» випереджає ріст цін, заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він зазначає, що протягом року зарплати українців збільшилися більш ніж на 37%, а середня українська зарплатня у березні була удвічі вищою за мінімальну і становила близько 6700 гривень. В уряді наголошують: це не просто статистика, а результат пожвавлення купівельної спроможності громадян та наслідок зростання економіки.

Прокоментувати таку позитивну тенденцію Радіо Свобода попросило експертів. Виявилось, що вони пов’язують це, передовсім, із підвищенням мінімальної зарплати, і прогнозують, що надалі показники поволі «затухатимуть».

До нападу на Навального причетний SERB

Напад на Олексія Навального 27 квітня, в результаті якого його доставили в лікарню із хімічним опіком ока, здійснили активісти радикального прокремлівського угруповання SERB – в цьому впевнені прихильники опозиційного російського політика, які провели власне розслідування.

Вперше про це угруповання стало відомо в Дніпропетровську після Майдану, коли активісти цієї організації брали участь в акціях з вимогами надання більших повноважень регіонам південного сходу України. Кого саме розгледіли на відео інциденту з зеленкою, шукайте у матеріалі.

STEM – подолати систему

Далі про ще одну абревіатуру, але освітню. Міністерство освіти та науки виробило програму заходів впровадження STEM-освіти. До 2018 року інтегрована освіта має охопити всю країну, та поки що працюють переважно STEM-лабораторії та експериментальні проекти. Акронім розшифровується так: Science, Technology, Engineering, Mathematics – природничі науки, технологія, інжиніринг, математика. Втім, справа не лише в інтеграції предметів: у школах буде більше групової проектної роботи, а завдання на уроках стануть більш прикладними. Переваги та недоліки системи зібрані ось у цій публікації.

А тепер коротко про три події у світі.

1. Конституційний суд Молдови визнав незаконною присутність військ Росії в Придністров'ї

2. Парламент Великої Британії зупинив роботу до дострокових виборів

3. А в Македонії відновилися протести проти нової правлячої коаліції

У передчутті «Євробачення-2017»

До першого півфіналу пісенного конкурсу «Євробачення-2017», який відбудеться у Києві 9 травня, залишається менше ніж тиждень. Проте Міжнародний виставковий центр, де спорудили арену, прес-центр, зони для фанів та співаків, уже активно працює. Конкурсанти проводять перші репетиції та прес-конференції, журналісти спілкуються між собою щодо фаворитів. Завершують останні підготування і у фан-зоні на Хрещатику: зводять сцену, розкладають намети, вішають плакати. У центрі Києва стає все більше іноземців, які приїхали до України на «Євробачення». Що робити іноземцям у Києві, радить навіть лондонський часопис.

Сукня Даць на репортерці CNN

А на завершення пропонуємо Вам оцінити вибір сукні провідної репортерки телеканалу CNN, яка для щорічної вечері Асоціації кореспондентів Білого дому Мішель Козінськи обрала золотаву сукню від української дизайнерки Олени Даць.

А також глянути, як у м'яту та розмарин митці переодягнули постамент колишнього пам'ятника Леніна в Києві.

Завжди виглядайте на всі 100!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG