Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Янукович вдруге має вийти на Скайп із судом


Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник

Доброго ранку!

Янукович знову має бути на зв'язку по Скайпу

Оболонський райсуд Києва почав підготовче засідання у справі про звинувачення президента-утікача Віктора Януковича у державній зраді, але майже відразу переніс засідання на 18 травня.

За два тижні захист має підготуватися до відеозв’язку Віктора Януковича із Оболонським районним судом. Своє рішення колегія суддів обґрунтувала практикою європейського суду щодо розгляду подібних справ.

Захист Януковича обіцяє розповісти на суді багато неочікуваних фактів, які, за словами адвокатів, до цього екс-президент оприлюднити не міг. Один із адвокатів також повідомив, що захист планує привести до суду близько 80 свідків. Деякі з них зараз перебувають у Росії. З боку обвинувачення у списку свідків – понад 100 осіб.

Гроші Януковича на житло переселенцям

Під будівлю суду, де проходив розгляд справи проти Віктора Януковича, прийшли вимушені переселенці з Донбасу, в тому числі радник міністра з питань тимчасово окупованих територій Олеся Цибулько, також переселенка. Гроші екс-президента вони вимагали спрямувати на вирішення проблеми переселенців, зокрема, із житлом.

Відео вибуху машини ОБСЄ

Радіо Свобода оприлюднило ексклюзивне відео, де зафіксований момент, коли під час проїзду транспортного засобу, що перевозив спостерігачів ОБСЄ на підконтрольній угрупованню «ЛНР» частині Луганщини, стався вибух, в результаті чого загинув громадянин США і були поранені ще дві особи.

Відео, зняте з північного боку від місця інциденту, показує дві машини місії ОБСЄ за кілька секунд до вибуху, потім камеру струшує – і зображення розфокусовується, після чого видно густий чорний дим.

Момент вибуху машини ОБСЄ у Луганській області (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

За інформацією кореспондента Радіо Свобода Крістофера Міллера, запис редакція отримала від «джерела з української сторони». Згідно з його даними, дорога, де трапився вибух, рідко використовується цивільними через близькість до лінії зіткнення, але в розширеній версії відео видно ще третю неідентифіковану машину, яка проїжджає цією дорогою через 9 хвилин у напрямку вибуху.

Інтерв’ю Муженка зацікавило військових прокурорів

Головна військова прокуратура почала перевірку заяви начальника Генерального штабу Віктора Муженка про зрив операції, яка би мала завадити окупації та анексії Криму в березні 2014 року. Експерти пов’язують появу цієї інформації із винесенням вироку генералові Віктору Назарову.

Акції «залякування» до 9 травня

Одна з найбільш читаних новин російських інтернет-ЗМІ – це інформація про те, що «українські радикали готують акцію залякування на 9 травня». Російська пропаганда використовує наразі полярні настрої в Україні, аби спровокувати сутички, адже саме 9 травня відбудеться перший півфінал «Євробачення» в Києві, кажуть експерти.

Eurovision Village на Хрещатику

І якщо вже про «Євробачення», не можемо оминути відкриття фан-зони на Хрещатику. Вона може прийняти до 20 тисяч людей на день, запевнив мер Києва Віталій Кличко і до того ж анонсував, що Арку дружби народів у Києві, окрім кольорів веселки, частково оздоблять українським орнаментом.

Поважайте різноманіття!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG