Доступність посилання

ТОП новини

Манафорт під слідством у США – ЗМІ


Пол Манафорт
Пол Манафорт

Діяльність Пола Манафорта, який певний час очолював президентську кампанію Дональда Трампа, а до Революції гідності в Україні був радником Віктора Януковича, привернула увагу і правоохоронних органів США.

Прокурор штату Нью-Йорк розпочав розслідування операцій Пола Манафорта в сфері нерухомості, повідомляє Newsweek з посиланням на The Wall Street Journal та Bloomberg. Протягом останніх років, Манафорт інвестував мільйони у нерухомість у США, використовуючи фіктивні компанії для купівлі майна у Нью-Йорку, Флориді, Вірджинії та Лос-Анджелесі, пише видання.

Минулого місяця видання The New York Times повідомило, що Манафорт взяв кредитів на 13 мільйонів доларів від компаній пов’язаних з Трампом після того, як він зі скандалом полишив роботу в політичній кампанії республіканського кандидата у президенти в серпні 2016-го року. Манафорт мусив залишити посаду після того, як Національне антикорупційне бюро України звинуватило його в отриманні 12,3 мільйонів неформальних виплат від колишнього президента країни Януковича – союзника російського президента Путіна, пише Newsweek.

Сам Манаформ прокоментував, що «нічого незвичного в цих кредитах немає» і він переконаний, що «будь-хто, кого не вразила лихоманка скандалів, дійде того самого висновку».

Сам Манафорт зараз перебуває під слідством Конгресу і ФБР в рамках розслідування можливого втручання Росії у вибори в США.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG