Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: про що говорили Порошенко і Меркель?


Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель. Німеччина, 20 травня 2017 року
Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель. Німеччина, 20 травня 2017 року

Доброго ранку!

Порошенко і Меркель

Президент України Петро Порошенко зустрівся з канцлером Німеччини Анґелою Меркель. Головна тема переговорів – не українські реформи і боротьба з корупцією, зазначає політичний оглядач Віталій Портников. «Те, що дійсно цікавить федерального канцлера – це «Мінськ» і «нормандський формат». Для неї Мінський процес – підтвердження свого дипломатичного впливу. До того ж зараз сама розстановка сил у «нормандському форматі» буде зазнавати значних змін у зв’язку з обранням нового президента Франції», – пише він. Що робити аби у виграші були всі, в тому числі росіяни, читайте у повній версії статті.

Автопробіг до президента

А поки Петро Порошенко збирався в Берлін, біля воріт його будинку у селі Козин на Київщині палили фаєри. Так учасники автопробігу, організованого низкою націоналістичних організацій, вирішили вимагати амністії для учасників АТО.

Маємо також три публікації на тему досі обговорюваних санкцій України проти Росії.

ВІЛ посеред нас

Контури людей, які померли, з’явились цими днями у кількох українських містах в рамках акції #незабуті, яку проводить Всеукраїнська мережа людей, що живуть із ВІЛ. Кожної третьої неділі травня у світі відзначають День пам’яті померлих від СНІДу. Між тим, за даними активістів ініціативи Teenergizer, створеної на підтримку ВІЛ-позитивних підлітків, українська система освіти не дає вичерпної інформації з цих питань, а часом поширює неправдиві дані про хворобу.

Мати митрополита

21 травня минуло 180 років від дня народження Софії Шептицької з родини Фредрів. Донька відомого польського драматурга Олександра Фредра, дружина графа Івана Шептицького, мама митрополита Андрея Шептицького, блаженного Климентія Шептицького та генерала польської армії Станіслава Шептицького. Жінка з талантом художниці та літературним хистом мала неймовірний вплив на формування своїх синів. Чим особлива Софія Шептицька? Яким бачила своє покликання у житті? І чи відома ця постать українцям? Про все це у матеріалі нашої кореспонденти зі Львова.

Класика і джинси

А тепер музичне завершення сьогоднішнього огляду – історія львів’ян Івана Остаповича і Тараса Демка. На концертах їхнього оркестру Collegium Musicum не забороняється фотографувати та знімати на відео виступ музикантів, Більше того: культурні менеджери – а саме так себе називають Іван і Тарас – тішаться, коли молодь постить фото з класичного концерту на сторінках у «Фейсбуці» й «Твіттері». А на їхніх імпрезах вільно почуваються глядачі в джинсах, і у вечірніх сукнях. Про все це вони розповіли в програмі Радіо Свобода «Радиво».

Торкайтесь прекрасного!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG