Доступність посилання

ТОП новини

«Жарти Володимира Путіна були на грані фолу» – Бєлковський


Президент Росії Володимир Путін виступає на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, 2 червня 2017 року
Президент Росії Володимир Путін виступає на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, 2 червня 2017 року

«Вільно» – так привітався Володимир Путін 2 червня з учасниками дискусії на Петербурзькому міжнародному економічному форумі. І хоча американська журналістка Fox News Мегін Келлі ставила конкретні запитання, Путін і далі жартував у своєму традиційному стилі.

​Путін вийшов на сцену Петербурзького міжнародного економічного форуму, як сказали б у радянські часи, «під бурхливі й тривалі оплески». На це російський президент відреагував армійським жартом – він підійшов до мікрофона і сказав: «Вільно».

Власне, на всі серйозні запитання американської ведучої Fox News Мегін Келлі Путін або жартував, або вибрав тактику: кращий захист – це напад.

Новий старий президент

Щодо України Путін знову повторив тезу, що в цій країні стався «державний переворот», а до миру на Донеччині, за його словами, не прагнуть саме в Україні.

Генеральний директор Російської ради з міжнародних справ Андрій Кортунов вважає, що така поведінка Володимира Путіна продиктована переважно тим, що він фактично вже почав свою виборчу кампанію і йому потрібно виглядати в очах потенційних виборців сильним, впевненим у собі лідером. І саме з цієї точки зору слід оцінювати його відповіді з приводу ситуації на сході України.

Фактично у його виступі прозвучало визнання того, що якщо і були якісь надії на поліпшення російсько-американських відносин, можливо, на якесь включення США в врегулювання кризи навколо України, то зараз таких надій практично не залишилося
Андрій Кортунов

«Звичайно, він продовжує наполягати на виконанні Мінських угод, інтерпретуючи ці угоди буквально, а не так, як це роблять багато хто в Європі або в Києві. Ну, і також, мені здається, що фактично у його виступі прозвучало визнання того, що якщо й були якісь надії на поліпшення російсько-американських відносин, можливо, на якесь включення США в врегулювання кризи навколо України, то зараз таких надій практично не залишилося»,– зазначив експерт.

Пітерські дворові жарти

Російський політолог Станіслав Бєлковський вважає, що у виступі Путіна на Петербурзькому міжнародному економічному форумі не було нічого нового, і навіть до дворових жартів російського президента звикли всі: і в Росії, і за кордоном.

Станіслав Бєлковський
Станіслав Бєлковський

Його виступ був беззмістовним. Нічого нового я не почув. Жарти Володимира Путіна були на грані фолу
Станіслав Бєлковський

«Його виступ був беззмістовним. І він завжди спростовував втручання Росії у вибори в інших державах, включаючи Сполучені Штати й Францію, і пряму участь Росії в конфлікті в Україні. Так що нічого нового я не почув. Жарти Володимира Путіна були на грані фолу. Це в цілому відповідає його стилістиці, від якої він час від часу відступає, але коли розслаблений, тоді ця стилістика дворів пітерських окраїн 1960-1970-х років виходить на поверхню», – каже Бєлковський.

Президент США Дональд Трамп (ліворуч) і президент Росії Володимир Путін (праворуч)
Президент США Дональд Трамп (ліворуч) і президент Росії Володимир Путін (праворуч)

Володимир Путін запропонував звинувачувати Дональда Трампа у поганій погоді, говорив, що немає ніяких доказів втручання Росії у вибори в інших країнах, при цьому зауважив, що американці втручаються у внутрішні російські процеси.

Президент України Петро Порошенко (ліворуч) та президент Росії Володимир Путін (праворуч)
Президент України Петро Порошенко (ліворуч) та президент Росії Володимир Путін (праворуч)

Ну, а в тому, що в Україні війна триває, за словами Путіна, винна адміністрація Порошенка.

Президент України Петро Порошенко неодноразово заявляв, що на сході країни триває справжня війна. «Це гаряча російська агресія проти моєї країни», – наголошував Порошенко.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після анексії Росією українського Криму. Влада України оголосила про проведення антитерористичної операції проти підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі.

Загалом весь виступ Путіна 2 червня на Петербурзькому міжнародному економічному форумі можна звести до тези «Росія завжди і всюди – у білому».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG