Доступність посилання

ТОП новини

Українські IT-компанії можуть виграти від оптимізму світових інвесторів


Іноземці готові більше інвестувати у ринки, що розвиваються, включаючи Україну. Іноземні інвестори готові вкласти 970 мільярдів доларів у таки країни цього року, що на 35% відсотків більше, ніж в 2016 році, за оцінками міжнародної фінансової асоціації Institute of International Finance (IIF).

IIF покращила свою оцінку на $290 мільярдів за чотири місяці перебування президента Дональда Трампа на посаді, адже не виправдались очікування різкої зміни курсу США в бік протекціонізму, що було найбільшою загрозою для припливів капіталу до ринків, що розвиваються, пояснив директор IIF Ганґ Трен.

Україна може виграти від покращення настроїв інвесторів, адже наразі економіка України відновлюється і продемонструвала 2,3% зростання в 2016 році, після кумулятивного падіння на 16% за попередні два роки. Світовий банк покращив оцінку зростання економіки України до 3,5% в 2018 році та 4% в 2019 році з попередньої оцінки в 3% на 2018-2019 роки.

Збройний конфлікт в Україні призвів до негативних наслідків для промислового зростання, але сільське господарство та сектор IT продовжують привертати увагу інвесторів. Зокрема, ІТ-сектор значно покращив свою репутацію в світі і може отримати значні переваги від пожвавлення іноземного інвестування.

Вже 12 українських IT-компаній представлені в глобальному рейтингу аутсорсингу 2017 Global Outsourcing.

«Українські фірми працювали над програмним забезпеченням, що використовується в таких великих компаніях, як Ford, Boeing, Volvo та Скандинавські авіалінії. Компанія з інформаційних послуг Ciklum стала фіналістом 2016 рейтингу європейських інформаційних послуг, а SoftServe та OBH визнані найкращими проектами з IT аутсорсингу в категорії розробки програм для смартфона Sense360», – пише видання Sourcingfocus.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG