Доступність посилання

ТОП новини

Україна і непряма розмова Володимира Путіна


Володимир Путін під час «прямої лінії», 15 червня 2017 року
Володимир Путін під час «прямої лінії», 15 червня 2017 року

Російський президент Володимир Путін 15 червня провів пряму лінію з громадянами Росії. Пряма лінія тривала рівно чотири години – втім, жодних рекордів не встановила. Експерти відзначають, що розмова з президентом Росії цього року була досить «нудною». Але звертають увагу на кілька моментів, які стосуються України.

Найбільш обговорювана тема останніх днів – несанкціонована акція і затримання 12 червня – не зупинила на собі уваги російського президента. Володимир Путін торкнувся цієї події лише побіжно, а ім’я Олексія Навального і зовсім не назвав. Взагалі, на думку спостерігачів, Путін не відзначався дотепністю й більше нагадував керівників пізнього СРСР, яким усі дякували і з якими всі погоджувалися. Про невиразність і архаїчність нинішньої прямої лінії, наприклад, каже політолог Дмитро Орєшкін.

Дмитро Орєшкін
Дмитро Орєшкін

Ця лінія ніяка. Сама тематика разюче нагадує радянські часи
Дмитро Орєшкін

«Мені здалося, що ця лінія середня, тобто вона не найдовша, не найкоротша, не найяскравіша, не тьмяна, ніяка. І сам Володимир Путін теж був якийсь помірно цікавий. Сама тематика була якась, що разюче нагадує радянські часи», – зазначив політолог.

Заздрість і переконання Медведчука

Коли в якійсь сфері російському лідерові нічим пишатися, він використовує відволікаючий маневр. Наприклад, говорячи про Україну, раптом згадує про свого друга Віктора Медведчука і називає його «українським націоналістом», хоча в Україні всі прекрасно знають, хто це такий.

«У Медведчука є свої власні переконання. І я вважаю, що він український націоналіст. Але йому не подобається таке визначення, він вважає себе освіченим патріотом України, але не секрет, що його батько був активним діячем ОУН, був засуджений радянським судом, сидів у в’язниці і був засланий на заслання, де Медведчук, в Красноярському краї, і народився», – сказав Путін.

Також Володимир Путін відповів на слова Петра Порошенка, якими той прокоментував «безвіз» для українців. А саме, цитату з вірша Лермонтова «Прощай, немытая Россия».

«До речі кажучи, блакитних мундирів там, куди він збирається, там цих блакитних мундирів більше, ніж у нас. І нехай він не розслабляється особливо, а то як би чого не трапилося. Нехай уважно поглядає на всі боки. При цьому хочу сказати, що ми проти цих хлопців нічого не маємо. Я їм хочу сказати: ми проти вас нічого не маємо, «совет вам да любовь», удачі! Особливо з новобранцями», – прокоментував Путін.

Путін радить Порошенку остерігатися «голубих... мундирів» у Європі (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Провал Новоросії

Російський політолог Дмитро Орєшкін вважає, що оскільки свій провал у відносинах з Україною Путін визнавати не бажає, це такий спосіб приховати заздрість.

За великим рахунком, провал, тому що «Новоросія» як проект не відбулася, та територія, над якою поширив «рятівну руку» «русский мир», животіє в жахливому стані
Дмитро Орєшкін

«Раніше говорили, що ніколи не буде вам візового режиму. Тепер: ну, ось, радійте, насправді, тепер ваші люди там будуть їздити в Лондон «сортири мити». Ну, це все передбачувано. За великим рахунком, провал, тому що «Новоросія» як проект не відбулася, та територія, над якою поширив «рятівну руку» «русский мир», животіє в жахливому стані, і Путін навіть не може взяти її собі на поруки, тому що йому не по кишені, раз, і будуть занадто серйозні міжнародні наслідки, два», – каже політолог.

В цілому набір питань російському президенту був стандартним. І навіть тема реновації, яка тільки недавно вивела на вулиці Москви більше ніж 20 тисяч протестуючих, прозвучала мляво і невиразно.

Карикатура Сергія Йолкіна
Карикатура Сергія Йолкіна

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG