Доступність посилання

ТОП новини

Seed Grant: освітня програма, що дарує українцям фантастичний шанс


Безплатна бізнес-освіта у провідних університетах США. Такою можливістю цього року скористаються 16 молодих українців, для яких навчання у топ-вишах Сполучених Штатів стало реальністю. 1 мільйон доларів виділив на їхню освіту створений урядом США інвестиційний фонд Western NIS Enterprise Fund.

Єль, Берклі і Корнелл... Здобувати освіту в цих університетах з гучними іменами вирушать цієї осені 16 молодих українців. Вони успішно склали вступні іспити, а плату за їхнє навчання вніс фонд, створений американським урядом та фінансований Агентством США з міжнародного розвитку. Такими є прості умови освітньої програми «Seed-Grant». Якщо хочеш вчитись у котрійсь із провідних американських бізнес-шкіл – склади вступні іспити і тобі дадуть грант, що покриє 100% вартості навчання. Ще одна залізна умова – отримавши диплом, повертаєшся в Україну. Або повертаєш гроші.

«Я сьогодні отримала «Seed Grant», стипендію для навчання в американському університеті, а саме в університеті Чикаго, я їду на 2 роки вивчати державне управління, публічне адміністрування, аби за 2 роки повернутись і робити класні зміни в своїй країні», – говорить стипендіатка програми «Seed Grant»Евеліна Ібраїмова.

Ще один стипендіат програми «Seed Grant», Віктор Петрусь, каже:

«Я їду навчатися в бізнес-школу Корнелл, Джонсон бізнес-скул. Коли ти спілкуєшся з іноземними інвесторами, вони більше всього цінують, коли ти маєш їхню систему цінностей, ти навчався в їхньому колі, тобто ти з ними на «ти» спілкуєшся. Тому це і є моя основна мотивація – поїхати і навчатися там. Тобто зрозуміти їхні принципи основні і стати ближчим до них».

Програма «Seed» діє вже три роки. І вже є ті, хто, здобувши престижні дипломи, повернулися в Україну застосовувати набуті знання.

«Я буквально тиждень тому закінчив навчання за програмою MBA в університеті в Чикаго і вчора повернувся до України. Я ці 2 роки і навчався, і працював у різних інвестиційних компаніях в США. І тепер цей досвід буду застосовувати тут в Україні», – розповідає випускник програми «Seed» Роман Черепаха:

«Головна цінність цього досвіду – це було побувати у США. Тому що Америка країна можливостей, де ти знайомишся з найостаннішими технологіями, найефективнішими менеджерськими практиками. А ще у мене була мета збудувати мережу професійних зв’язків на майбутнє. І зараз я бачу свою роль як такого собі мосту між українськими та американськими бізнесами в галузі IT-технологій», – говорить випускник програми «Seed» з Університету Берклі Дмитро Охрімчук.

«Програма «Seed» фантастична! Вона дає можливість розумним і талановитим українцям поїхати до Сполучених Штатів, до наших найкращих університетів, і отримати там освіту. А потім повернутися назад і застосувати свої знання тут. Молодь країни – це її майбутнє. Тому це просто чудово, що 16 молодих українців зможуть цієї осені поїхати вчитися до США, до наших топ-бізнес шкіл. Це буде користь не тільки для них, але й для України», – переконана посол США в Україні Марі Йованович.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG