Доступність посилання

ТОП новини

Не зациклюйтесь на «Джавелінах» – екс-командувач НАТО про військові потреби України


Філіп Брідлав
Філіп Брідлав

Настирна увага до ПТРК «Джавелін» часто затьмарює та ускладнює реальний аналіз потреб українських військових та пропозиції щодо їх адекватної підтримки, які здійснюються у США. Про це у Вашингтоні заявив колишній командувач об’єднаних сил НАТО у Європі Філіп Брідлав, який входить до складу робочої групи з питань нацбезпеки у складі Мережі друзів України. Остання презентувала у Вашингтоні поради щодо військової та безпекової підтримки України. Ремарка Брідлава стала відповіддю на коментарі про протитанкову зброю, як фактор стримування використання танків з боку супротивника на cході України.

Коли військових просять сформулювати думки щодо того, як допомогти Україні, чи будь-якій іншій країні, ми аналізуємо цілісну картину проблеми, і пропонуємо цілісний підхід до її вирішення
Філіп Брідлав

«Коли військових просять сформулювати думки щодо того, як допомогти Україні, чи будь-якій іншій країні, ми аналізуємо цілісну картину проблеми, і пропонуємо цілісний підхід до її вирішення, який містить варіанти відповіді на численні потреби. При цьому, якщо кожну із цих проблем буде вирішено у рамках такого цілісного підходу, спільна синергія у результаті збільшує боєздатність українського війська. На жаль, дуже часто такі цілісні, системні відповіді – які створюються в рамках єдиного підходу і мають синергетичний ефект – відкидаються і натомість з контексту вихоплюються якісь окремі пункти, які самі по собі не можуть дати ефекту, який може дати цілісна система», – наголосив Філіп Брідлав.

Досвідчений військовий наголосив, що не має на меті применшити важливість «Джавелінів», але хоче натомість привернувати увагу до роботи, яку здійснюють військові практики та аналітики у питанні аналізу безпекової ситуації в її цілісності.

Переносні протитанкові ракетні комплекси «Джавелін» тривалий час згадуються у дискусіях про стримування сил агресора на сході України.

Брідлав брав участь у брифінгу для ЗМІ учасників робочої групи з питань нацбезпеки у складі Мережі друзів України (створено за ініціативи «Фундацї Україна-США» – ред.), які підготували поради щодо безпекової та військової підтримки України для уряду США.

Участь у брифінгу також взяли інші учасники робочої групи: екс-заступник генсека НАТО Александр Вершбоу, екс-посол США в Україні Джон Гербст, військовий експерт Філіп Карбер, доктор Стівен Бланк, Ґлен Говард (Jamestown Foundation) та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG