Доступність посилання

ТОП новини

Крим: Емірамзаєву, у якого проводять обшук, викликали швидку допомогу


Жителеві кримського селища Кіровське, кримському татарину Умерові Емірамзаєву, до якого прийшли з обшуком російські силовики, стало зле, йому викликали швидку допомогу. Про це в коментарі проектові Радіо Свобода, сайтові Крим.Реалії повідомив кримський адвокат Едем Семедляєв.

«Поки відомо, що Умерові Емірамзаєву викликали швидку. Що йому інкримінують – невідомо. На місце виїхав адвокат», – сказав Семедляєв.

Як повідомив Крим.Реалії кримськотатарський активіст Абдуллах Якубов, у Емірамзаєва мальформація судин головного мозку.

Російські силовики в середу, 9 серпня, вранці прийшли з обшуком додому до жителя кримського селища Кіровське Умера Емірамзаєва. Про це в соцмережах повідомляють кримські правозахисники та активісти.

На сайтах підконтрольних Кремлю силових відомств Криму про причини обшуку поки не повідомляють.

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір» (цю заборону Москва намагається насаджувати і в окупованому Криму).

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG