Доступність посилання

ТОП новини

«Загроза не зміниться» – заснована генералом КДБ фірма охоронятиме посольство США в Росії


Посольство США в Москві
Посольство США в Москві

Державний департамент США запевнив, що він провів ретельну перевірку приватної російської компанії, найнятої для забезпечення додаткової охорони будівель посольства США в Росії. Державний департамент «перевірив компанію і кожну особу, пов’язану з Elite Security і з відповідними установами на національному та місцевому рівнях», йдеться у відповідній заяві, повідомляє агентство АР.

Заяву було видану у відповідь на публікацію в The New York Times, де повідомлялось, що компанію Elite Security заснував колишній шпигун КДБ Віктор Буданов, генерал у відставці, який раніше очолював контррозвідку Росії. Фірмою зараз керує його син.

«Посольства США по всьому світові постійно працюють в умовах загроз в сфері розвідки та фізичної безпеки. Цей контракт не змінює цього факту», – заявив неназваний посадовець Держдепартаменту в коментарі NYT.

На державному сайті закупівель США розміщено інформацію про контракт на 2,8 мільйона доларів на охорону будівель посольства в Москві, консульств у Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі та Владивостоку, укладений у вересні.

Морські піхотинці продовжать охороняти будівлі посольства, однак інші завдання, такі, як огляд відвідувачів, буде виконувати приватна фірма в галузі безпеки, повідомляє NYT.

Після великих скорочень персоналу, викликаних вимогою президента Росії Володимира Путіна скоротити кількість співробітників на 755 осіб, Державний департамент мав скоротити кількість охоронців і найняв приватну фірму охорони, зазначає видання.

Російське видання «Коммерсант» також зазначало, що Буданов раніше був керівником Путіна під час перебування їх у Східній Німеччині, де Путін був службовцем КДБ у 1980-х роках. Буданов також працював з британським подвійним агентом Кімом Філбі, зазначає АР.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG