Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина: обвинувачений у спробі підриву автобуса ФК «Боруссія» (Дортмунд) визнав себе винним


Сергій В. на суді в Дортмунді, Німеччина, 8 січня 2017 року
Сергій В. на суді в Дортмунді, Німеччина, 8 січня 2017 року

У Німеччині визнав себе винним Сергій В., обвинувачений у спробі підірвати в квітні 2017 року автобус із футбольною командою «Боруссія» (Дортмунд). Чоловік, який має подвійне, німецько-російське громадянство, заперечує, що мав на меті когось убити чи поранити. У суді в Дортмунді 8 січня він висловив жаль у зв'язку зі своїм вчинком.

Сергій В. стверджує, що вибухові пристрої були спроектовані так, щоб ніяких травм не сталося. Звинувачення за 28 пунктами включає замах на вбивство, який, за словами прокурорів, був частиною схеми отримання грошової вигоди. Нападникові загрожує довічне ув'язнення.

За даними прокурорів, підрив автобуса мав спричинити падіння акцій клубу, таким чином Сергій В. мав намір отримати прибуток від своїх інвестицій.

«Боруссія» (Дортмунд) – це єдиний німецький клуб, акції якого торгуються на фондовому ринку. Перед тим як влаштувати вибух, інженер-електрик купив опціони на суму понад 26 тисяч євро (31 тисяча доларів). За допомогою вибуху зловмисник збирався спровокувати падіння вартості акцій і заробити на цьому до 500 тисяч євро.

Під час вибуху був поранений іспанський захисник Марк Бартра, а також поліцейський. Вибухи сталися, коли автобус з німецькою командою їхав на матч Ліги чемпіонів УЄФА проти клубу «Монако». Спостерігаючи за переміщенням автобуса з вікна готелю, Сергій В. дистанційно увімкнув вибуховий пристрій, з’ясувало слідство.

XS
SM
MD
LG