Доступність посилання

ТОП новини

«Антонов»: Кабмін не надає «належної підтримки», а «намагається ускладнити» роботу підприємству


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Держпідприємство «Антонов» заявляє, що Кабмін не надає «належної підтримки» підприємству, а «намагається ускладнити» його роботу.

(Оновлено: пізніше 17 січня компанія повідомила, що її сайт зламали, і ця розміщена на її сайті заява фальшива.)

«Кабінет міністрів на чолі з прем’єр-міністром не тільки не надає належної підтримки, але і будь-якими шляхами намагається ускладнити роботу флагмана вітчизняного авіабудування. Так, замість того, щоб фінансувати запуск серійного виробництва пасажирських літаків, як це було обіцяно ще в 2016 році, Володимир Гройсман та його Кабінет міністрів пропонує вилучити значну частину зароблених коштів для вирішення проблем інших підприємств концерну, всупереч думці керівництва «Укроборонпрому», – мовиться в оприлюдненому на сайті компанії «Антонов» тексті.

Його автори припускають, що це може призвести до зриву міжнародних домовленостей про виробництво Ан-132D, модернізацію Ан-70, а також зупинки розробки першого українського ударного безпілотника «Горлиця».

У Кабміні наразі цю заяву не коментували.

Державне підприємство «Антонов» засноване у 1946 році. Основними напрямками діяльності є створення, випробування нових дослідних зразків авіаційної техніки, серійне виробництво та післяпродажний супровід літальних апаратів. На підприємстві працює понад 13 тисяч працівників.

XS
SM
MD
LG