Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Порошенко заплатив 14 мільйонів гривень за 7 днів на Мальдівах


Вартість відпочинку Петра Порошенка на курорті Cheval Blanc (Мальдіви) у січні 2018 року
Вартість відпочинку Петра Порошенка на курорті Cheval Blanc (Мальдіви) у січні 2018 року

«Компромісна» деокупація

Після трьох днів дебатів та сотень правок закон про відновлення суверенітету над окупованими територіями Донбасу, який неофіційно назвали «законом про деокупацію», Верховна Рада таки ухвалила за основу та в цілому. Росія у законі названа окупантом та агресором, і на неї перекладено всю відповідальність за життєзабезпечення окупованих міст і сіл. Частина експертів і депутатів наголошує, що документ посилює міжнародні позиції України у протистоянні з Росією та розв’язує руки Збройним силам України. Інша частина з них говорить, що документ обмежує права жителів прифронтових районів та розширює повноваження президента більше, ніж це дозволяє Конституція. Їхні аргументи за лінком.

Таємна відпустка Порошенка на Мальдівах

Як офіційний мільярдер, Петро Порошенко може собі дозволити відпустку у будь-якій країні світу. І як кожна людина – має право на відпочинок. Але як президент, повноваження якого керувати державою не припиняються ні на день протягом року, – він, очевидно, не мав би приховувати від суспільства інформацію про свою відсутність у країні. Натомість за майже чотири роки на посаді українці чомусь дізнавались про те, що президент перебуває десь на відпочинку за кордоном, лише з чуток та випадкових фото.

Ось і цього разу в період новорічно-різдвяних свят інформація про приватний вояж президента на Мальдіви також була лише предметом пліток в інтернеті. Жодних офіційних підтверджень, як і завжди, не було. Втім, «Схеми» знайшли острів, на якому зупинився Петро Порошенко на Мальдівах, дізнались, яким літаком він туди діставався, та порахували, скільки витратив український президент на свій таємний різдвяний відпочинок.

Далі три події по два речення.

Оболонський районний суд Києва призначив комплексну судово-портретну експертизу та експертизу відео- й аудіозаписів у справі екс-президента України Віктора Януковича за обвинуваченнями в державній зраді. Експертиза має з’ясувати, чи зображені Володимир Путін, Сергій Шойгу, Олександр Вітко, Сергій Аксьонов на відеозаписі «Крим. Шлях на батьківщину».

Апеляційний суд Київщини залишив під вартою до 8 березня Юрія Россошанського, підозрюваного у вбивстві юристки Ірини Ноздровської. В цей час дочка загиблої юристки Анастасія заявляє про погрози, які надходять їй у соціальних мережах.

А на сайті «Укрзалізниці» з’явилася функція придбання квитків з пересадками. Всі квитки пасажири зможуть оплатити однією сумою наприкінці замовлення.

Паралімпійці готуються «до Кореї»

І про спортивні будні. Українська паралімпійська збірна завершує тренування на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру на Львівщині. Упродовж двох тижнів українські спортсмени з особливими фізичними можливостями готувались до ХІІ зимових Паралімпійських ігор, які відбудуться у південнокорейському Пхйончхані. Як проходили тренування, які перспективи в української збірної на Паралімпійських іграх 2018-го, читайте у завершальному посиланні на сьогодні.

Тренування паралімпійської збірної України у Карпатах (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00

Будьте сильні не лише тілом, а й духом!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG