Доступність посилання

ТОП новини

Лікар-мільярдер купив Los Angeles Times – одну з провідних газет США


Патрік Сун-Шонґ
Патрік Сун-Шонґ

Місцевий мільярдер-лікар купив видання The Los Angeles Times та The San Diego Union-Tribune за 500 мільйонів доларів, повідомляє Reuters.

Угода доктора Патріка Сун-Шонґа зі власниками газети Tronc Inc. є прикладом того, як багата особа, яку цікавлять питання громадськості, купує газету у великої корпорації.

Сун-Шонґ є одним з основних акціонерів Tronc, Inc., Чикаго, одним з найбагатших людей Лос-Анджелеса і одним із найзаможніших лікарів у США, статки якого Forbes оцінив у 7,8 мільярда доларів.

Сун-Шонґ купив газету в неспокійний час. Газета мала непрості стосунки зі своїми колишніми власниками з Чикаго. The Los Angeles Times тричі змінило головного редактора за шість місяців. Минулого місяця, вперше за 136-річну історію газети, журналісти вирішили об’єднатись у профспілку.

Редактор The Los Angeles Times Джон Керрол, за керівництва якого газета здобула 13 Пулітцерівських премій, пішов у відставку через тиск зі скорочення штатів.

«Ми знову повертаємося до ситуації столітньої давності, коли невелика кількість багатих власників контролювали впливові газети», – сказав дослідник Ел Томпкінс.

«Ось різниця: тепер власність не обіцяє великих прибутків. Ви берете власність, знаючи, що це навіть близько не так прибутково, як те, що було 20-50 років тому. Сьогодні прибутковість менша, і вона зменшується щодня», – заявив Ел Томпкін, дослідник Інституту імені Пойнтера.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG