Доступність посилання

ТОП новини

Підробні новини, спрямовані проти України та Литви, виявило литовське Міноборони


Початок роботи бригади під назвою «ЛитПолУкрбриг». Люблін, 25 січня 2016 року
Початок роботи бригади під назвою «ЛитПолУкрбриг». Люблін, 25 січня 2016 року

Підтримка, яку Литва надає Україні, стала ціллю нещодавнього дезінформаційного нападу, повідомляє Міністерство оборони Литви.

Минулими вихідними в соціальних мережах з'явилось неправдиве повідомлення російською та українською мовами, де вказується, що міністр національної оборони Литви Раймундас Каробліс визнав анексію Криму Росією, виступаючи на американсько-литовському форумі оборонних підприємств у Вільнюсі.

Для того, щоб зробити цю дезінформацію більш переконливою, зловмисники використали відео виступу міністра на минулорічній прес-конференції з нагоди Дня збройних сил Литви, взявши його з офіційної інтернет-сторінки міністерства, наголошує відомство.

Виступ не має жодного стосунку до підробної новини. Переклад в російських субтитрах повністю не відповідає промові міністра. Міністр навіть не брав участі в американсько-литовському форумі, про який йдеться в дезінформації.

Цю неправдиву новину було розраховано для російської та української аудиторій: її було опубліковано на російських та українських сайтах. Однак англомовну версію підробної новини також було опубліковано.

Литва підтримує незалежність та територіальну цілісність України і буде підтримувати прагнення України до європейської та євроатлантичної інтеграції, як і було до того
Раймундас Каробліс

«Це – ще одна спроба поширити відверту брехню, щоб налаштувати партнерів один проти одного, зруйнувати довіру громадськості до підтримки України Литвою, – наголосив Каробліс. – Безпека та стабільність України, її здатність успішно долати нові загрози має значний вплив на безпеку регіону, тому співпраця з Україною вже тривалий час є одним з ключових пріоритетів міжнародної та безпекової політики Литви. Так і залишиться, незважаючи на ворожі зусилля зі зменшення підтримки України Литвою. Литва підтримує незалежність та територіальну цілісність України і буде підтримувати прагнення України до європейської та євроатлантичної інтеграції, як і було до того».

В повідомленні наголошується, що Литва надає різні види підтримки Україні, включаючи військову підтримку, допомогу в лікуванні поранених в АТО та інше.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG