Доступність посилання

ТОП новини

Для перемоги України в протистоянні з Росією необхідне подолання корупції – The Hill


Гасло на пікеті у столиці України. Київ, 31 березня 2015 рік
Гасло на пікеті у столиці України. Київ, 31 березня 2015 рік

Недавно минула четверта річниця російського вторгнення в Крим і анексії півострова. І хоча цей факт і продовження конфлікту зникли з перших сторінок друкованих ЗМІ, 2017 рік був найкривавішим у конфлікті, який розпочався у 2014 році. За той час загинуло понад 10 тисяч людей і приблизно 1,6 мільйона стали переселенцями.

Порушення територіальної цілісності України і тривала агресія на Донбасі є зусиллями Кремля з метою підірвати українську демократію. Майбутнє світового порядку, базованого на прийнятих нормах, залежить від бажання Сполучених Штатів та їхніх союзників зупинити російську агресію. Але це, читаємо у виданні The Hill, вимагає також, щоб Україна впорядкувала свої внутрішні справи, запровадила важливі демократичні реформи і вийшла переможцем у боротьбі з корупцією.

Згідно з результатами недавно проведеного опитування, проведеного Міжнародним республіканським інститутом, майже половина українців вказують на корупцію як найважливіше питання, перед яким стоїть країна, а 71% вважають, що країна йде в неправильному напрямку. Це збігається з невисоким рівнем підтримки національного уряду і зростанням настроїв проти Європейського союзу

Хронічна корупція в Україні не лише підриває перспективи європейської інтеграції. Це посилює кремлівську пропаганду, що, мовляв, уряд не представляє інтересів пересічних громадян. Послаблені корупцією інститути не можуть ефективно служити громадянам і задовольняти їх потреби та можуть ще більше відчужувати тих, то піддається російським впливам, зокрема на окупованих територіях.

Автор статті підкреслює, що без подолання корупції буде важко переконати жителів непідконтрольних Києву територій, що їх реінтеграція поверне повне і рівне партнерство в український політичний розвиток. Важливу роль США і європейські партнери в підтримці цих зусиль з метою встановлення незалежного антикорупційного суду, національного антикорупційного бюро. Ця підтримка санкцій проти Росії і додаткова військова допомога можуть допомогти подолати протистояння з Росією і побудувати стабільну демократичну країну.

Зовнішня допомога надзвичайно важлива, але решта залежить від самих українців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG