Доступність посилання

ТОП новини

У Держприкордонслужбі заперечили цифри, оприлюднені владою окупованого Криму


21 серпня російський пропагандистський телеканал RT із посиланням на підконтрольну Москві владу у Криму повідомив, що цьогоріч до Криму приїхала рекордна кількість українських туристів: 830 тисяч людей. У Державній прикордонній службі України кажуть, що така цифра не відповідає дійсності.

«Ми реально бачимо черги, які є на кордоні, бачимо кількість машин з українськими номерами, які перебувають у Криму, в нас є дані об’єктів розміщення, які теж реєструють іноземних громадян, українців в тому числі. Тому цифри найточніші, ми вже побили рекорд минулого року – більше ніж 830 тисяч українців вже на початок серпня відпочили», – цитують так званого «голову комітету парламенту» окупованого Криму з санаторно-курортного комплексу і туризму Олексія Черняка, який українців у Криму залічував до «іноземних громадян».

Про це повідомили й інші російські ЗМІ.

Новини у ЗМІ Росії про українських туристів прокоментував Радіо Свобода прес-секретар Державної прикордонної служби Олег Слободян. За його словами, цифра у 830 тисяч не є дійсною.

Олег Слободян
Олег Слободян

«Окупанти заявляють, що «точно 830 тисяч українців вже відпочили на початок серпня цього року». А ось статистика показує інше: станом на 20 серпня з початку 2018 року адмінмежу в напрямку окупованої території перетнули близько 780 тисяч. Тобто інформація, що в Крим цього року встигли заїхати 830 тисяч українців, – вже не відповідає дійсності», – зазначив Слободян.

Окрім того, пояснює Слободян, «в Росії рахують тільки для картинки».

«Вважають всіх, хто перетинає адмінмежу, – туристами. Виходить, і ті, хто спочатку просто з’їздив на материк із Криму, а потім повернувся, – теж «турист», відвіз знайомих до родичів у Крим, – теж «турист», провідав стареньких батьків – «турист», – наголосив він.

Задля позитивної картинки окупанти роблять все можливе, а от брехати в них виходить найкраще
Олег Слободян

Прес-секретар Державної прикордонної служби нагадав, що значна кількість українців, які проживають на окупованій території, мусила отримати незаконні так звані «кримські паспорти Росії». Ці громадяни також періодично перетинають адмінмежу. За словами Слободяна, на тимчасово окупованій території вони показують «паспорт Криму», а на материковій частині вже документ громадянина України.

«І ці люди також повертаються додому – як результат, їх теж вважають «туристами». І так протягом року – до Криму в них прямують тільки «туристи». Ну, і періодично ще й «диверсанти». Висновок один: задля позитивної картинки окупанти роблять все можливе, а от брехати в них виходить найкраще», – зазначив Олег Слободян.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG