Доступність посилання

ТОП новини

В День Незалежності війна триває: загинув вояк і цивільний


Один український військовослужбовець загинув, ще двоє поранені у зоні бойових дій на Донбасі в денні години 24 серпня, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Згідно з повідомленням, у період з 7 до 18 години підтримувані Росією бойовики здійснили 18 обстрілів, у тому числі із застосуванням забороненого Мінськими угодами важкого озброєння.

Бойовики вели вогонь із 120 та 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, різних типів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, повідомляють українські військові.

В районах населених пунктів Красногорівка і Гранітне ворог відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів
Повідомлення штабу ООС

«В районах населених пунктів Красногорівка і Гранітне ворог відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів», – зазначають у штабі.

Також під обстріл потрапили позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Південне, Авдіївка, Невельське, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Широкине.

Крім того, в штабі Операції об’єднаних сил повідомили, що зранку російсько-окупаційні війська обстріляли з артилерії калібру 152 міліметри село Врубівка на Луганщині.

В результаті обстрілу загинув 35-річний мешканець села

«В результаті обстрілу загинув 35-річний мешканець села. Крім того постраждали три житлових будинки та місцева школа», – йдеться у вечірньому зведенні штабу української воєнної операції на Донбасі.

Читайте також: На Луганщині внаслідок артилерійського обстрілу загинув мирний житель

В угрупованні «ДНР» звинувачують сьогодні українських військових в обстрілі прифронтової Горлівки та селища Старомихайлівка на заході Донецька, пошкодження кількох житлових будинків. А також повідомляють, що минулої доби двоє бойовиків угруповання «ДНР» загинули, ще двоє дістали поранення.

В угрупованні «ЛНР» ще не повідомляли про бойові дії 24 серпня.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно. Новий режим припинення вогню оголошений з 29 серпня.

Це була вже четверта спроб домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG