Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: заяви про «вибори» на Донбасі ставлять на паузу мінський і норманський формати


Економічна виставка «Потенціал «ДНР»-2018». Окупований Донецьк, серпень 2018 року
Економічна виставка «Потенціал «ДНР»-2018». Окупований Донецьк, серпень 2018 року

«Кримський Чорнобиль»?

Викид хімічних речовин на півночі окупованого Росією Криму може повторитися, якщо на півострів повернеться спека, повідомив призначений Росією голова Криму Сергій Аксьонов під час засідання оперативного штабу щодо ситуації в місті Армянську.

Тим часом українським прикордонникам, які несуть службу на адміністративному кордоні з анексованим Кримом, видали захист від впливу токсичних викидів. А за медичною допомогою вже звернулись 37 прикордонників.

Екологічне лихо в Армянську – кримський «Чорнобиль»? Це в ефірі Радіо Свобода обговорювали колишній міністр екології та природних ресурсів України Сергій Курикін, постійний представник президента України в Криму Борис Бабін та політичний оглядач Павло Казарін.

«В.о. голови» угруповання «ДНР» став Пушилін

В угрупованні «ДНР» назвали нового «голову» – ним став так званий «голова парламенту» Денис Пушилін. Після загибелі ватажка бойовиків Олександра Захарченка обов’язки «голови ДНР» спершу взяв на себе Дмитро Трапезников. Але згодом таке рішення у «прокуратурі» угруповання назвали незаконним, адже ці обов’язки може взяти на себе лише «перший віце-прем’єр» угруповання «ДНР».

Також стало відомо, що так звана «народна рада ДНР» призначила вибори нового голови угруповання на 11 листопада. Це суперечить Мінським угодам, згідно з якими місцеві вибори на нині окупованих територіях можливі лише після політичного врегулювання конфлікту, у відповідності до українського законодавства та за стандартами ОБСЄ. Відтак заяви про «вибори» на Донбасі ставлять на паузу мінський і норманський формати, заявила віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Про що ще варто знати?

Робота «Укртрансгазу» заблокована через арешт рахунків на користь фірм, пов’язаних із так званою «сім’єю Януковича», повідомила прес-служба компанії.

Укрдержархів заперечив російський слід у скандальному наказі про обмеження копіювання в архівах.

Верховний Суд закрив провадження у справі щодо визнання недійсним призначення Павла Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро від президента.

Два екзархи до автокефалії церкви в Україні

Вселенський патріархат призначив двох екзархів у Києві у межах підготовки до надання автокефалії українській православній церкві, повідомила прес-служба патріархату. Екзархами призначили архієпископа Даниїла Памфілійського зі США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади. Згідно з повідомленням, вони «обидва служать українським православним» у своїх країнах.

Призначення екзархів у Києві є «грубим вторгненням», заявив речник Російської православної церкви Володимир Легойда, адже воно не було узгоджене з «патріархом Московським».

Скрипаль допомагав у боротьбі з «російською мафією»

Колишній офіцер російської розвідки Сергій Скрипаль, якого отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новачок» у Великій Британії в березні, консультував правоохоронні служби Іспанії, що займалися боротьбою з російською організованою злочинністю. Інформацію про це, з посиланням на джерело в іспанському уряді, опублікувала The New York Times. Цікаво, що консультантом того ж підрозділу іспанської поліції, що бореться з російськими кримінальними структурами, був і Олександр Литвиненко, колишній офіцер ФСБ Росії, отруєний у Лондоні в 2006 році радіоактивним полонієм.

«Чотирилапі» на службі

А тепер про те, хто такі люди у дрес-костюмах, на яких тренують службових собак? Та хто більше втомлюється, йдучи по сліду – пес чи його тренер? З такими запитаннями Радіо Донбас.Реалії звернулося до кінологів Національної поліції з Луганщини та Донеччини. У 2016 році у Луганській та Донецькій областях кінологи були вимушені з «нуля»​ розпочинати свою роботу: будувати центри, тренувати собак, шукати працівників. А тепер вони можуть похизуватися не лише рівнем роботи, але й першими перемогами –​ тандем із Луганської області посів друге місце у «слідовій»​ на ІІІ чемпіонаті України з багатоборства серед кінологів.

Кінолог Іван Пестов та Хан
Кінолог Іван Пестов та Хан

Українські інфлюенсери в Instagram

Блогери, влогери та інфлюенсери заполонили соціальні мережі. На всіх платформах, а особливо на YouТube та в Instagram вони формують уяву своїх підписників про стиль життя, харчування, моду, спорт та подорожі. Ціна за одноразову рекламу в українського Instagram-блогера може досягати 500 доларів. Тож хто ці люди, і як їм вдається заробляти на емоціях своїх читачів? Якщо Вам цікаво, тоді заходьте сюди.

Діліться одне з одним лише корисним і цікавим!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG