Доступність посилання

ТОП новини

Вихваляння «дрифтом» і смертельне ДТП. Хто спричинив загибель і травмування людей в Одесі?


Внаслідок аварії в Одесі двоє загинули, п’ятеро травмовані – відео з місця ДТП
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

Внаслідок аварії в Одесі двоє загинули, п’ятеро травмовані – відео з місця ДТП

Двоє загиблих і п’ятеро постраждалих, один з яких у комі – результат ДТП в Одесі. За розповідями очевидців, поки на місце прибула поліція – водія побили. Наразі перевіряють дані чи саме цей 27-річний водій вже потрапляв у серйозне ДТП рік тому, а у мережі YouTube хизувався екстремальним водінням на міських вулицях. Радіо Свобода розпитало очевидців, лікарів та правоохоронців про цю аварію, яка сталася 8 вересня увечері.

Сила удару була дуже потужною, кажуть очевидці аварії на 6-й станції Фонтану в Одесі. Увечері 8 вересня вони побачили як BMW на великій швидкості зіткнувся із автомобілем Skoda, перелетів через пішохідний перехід, зупинку громадського транспорту і трамвайні рейки. Від удару відлетіло навіть одне з коліс автівки. Внаслідок аварії загинули двоє пішоходів, ще п’ятеро людей, серед них і пасажирка BMW, отримали травми різного ступеня тяжкості.

Як це було

Одеситка Катерина підійшла до місця ДТП через кілька хвилин після зіткнення, і, як вона розповіла Радіо Свобода, двоє постраждалих напевно загинули одразу – бо їхні тіла вже були накритими.

Після зіткнення ця машина збила кількох людей
Після зіткнення ця машина збила кількох людей

«Я бачила, що в однієї із постраждалих були відносно легкі травми ніг, а в іншої – важкі, вона знепритомніла. Ще один чоловік був, напевно,був дуже травмований, бо сильно кричав, коли його несли в машину швидкої. Дорогу, де відбулося ДТП, довго не перекривали – я підійшла на початку десятої години і тільки коли пішла додому о десятій дорогу перекрили. Люди підходили майже впритул до тіл і машин», – розповідає Катерина.

Вона також бачила, як водія BWM посадили у патрульну машину, а потім у машину швидкої допомоги.

Ще один очевидець розповідав, що постраждалих розкидало на десять-п’ятнадцять метрів, а водія і його дівчину одразу після ДТП побили свідки аварії.

Що відомо про загиблих та травмованих

Як розповіла в ефірі телеканалу «Прямий» речниця одеської поліції Любов Гордієвська, в аварії загинули жінка і чоловік – 1963 і 1966 року народження. Пізніше заступник міського голови Одеси Світлана Бедрега повідомила їхні імена. За словами Бедреги, місто надаватиме фінансову допомогу постраждалим і родинам загиблих, її розмір поки не визначено.

«Четверо потерпілих були з місця події госпіталізовані в кілька медичних закладів, один з них в дуже тяжкому стані, зараз перебуває в комі в реанімації. Щодо водія – він затриманий, вирішується питання про оголошення йому підозри і обрання запобіжного заходу», – розповіла Гордієвська. Пізніше стало відомо, що лише одну людину залишили медичному закладі – інші після наданої допомоги поїхали додому.

За словами головного лікаря Першої міської лікарні Євгена Григор’єва, до їхньої лікарні також привезли водія BMW – той отримав струс мозку і забої обличчя. Водія виписали вранці 9 вересня і зараз він перебуває в ізоляторі. Тести на алкоголь в крові його та інших учасників ДТП будуть готові 10-11 вересня.

А ось ім’я пораненого, який отримав найважчі травми офіційно невідомо. Очевидець з міста події, який надавав постраждалому домедичну і першу допомогу, розповідав журналістам, що постраждалого звати Русланом, а його прізвище Присядько або Приходько.

Але офіційно поки це не підтвердили, зазначили лікарі в коментарі Радіо Свобода.

«Чоловік 30-35 років поступив до нас із політравмою і травматичним шоком 3-4 степені, чисельні ушкодження нижніх кінцівок, часткова травматична ампутація правого передпліччя. Його стан важкий і стабільний. Статистика говорить про високу летальність в подібних випадках, але на сьогодні ми його стабілізували. Операції тривали близько п’яти годин, нам вдалося відновити кровотік в частково ампутованій кінцівці. Якщо нам вдасться стабілізувати стан, який обумовлений травматичний шоком, то ми сподіваємось на сприятливий результат», – розповів головний лікар.

Говорити про наявність черепно-мозкових травм зараз важко саме через стан пацієнта, наголосив лікар Євгеній Григор’єв.

Хто винуватець ДТП?

ЗМІ встановили особу водія за номером машини, знайшли його аккаунт в соціальній мережі «ВКонтакте», на сайті власників автівок і його відео-канал на Youtube . Номери автівки і її модель співпадають. Зараз аккаунт «ВКонтакте» вже видалено, але через «кеш» Google можна знайти посилання на відео цього каналу в Youtube.

З цього відео можна припустити, що власник цього аккаунту – фанат «дрифтингу», швідкісних поворотів із керованим заносом автомобіля.

Поки матеріал готувався до публікації з YouTube зникли відео, про які мовиться у статті

У своєму блозі Олег С. також пише про ДТП, в яке потрапив більше року тому. Про це повідомляли і одеські ЗМІ. У фотографіях і описах співпадають моделі і номери автівок, а також характер самих дорожних пригод. Далі Олег С. скаржиться, що довелося «купати ще одну таку саму машину і збирати одну BMW M5 із двох».

У прокуратурі обіцяють під час підготовки обвинувального акту врахувати усі обставини, зокрема, і попередні дорожньо-транспортні пригоди, якщо справді саме цей водій був їх учасником.

Одеська обласна прокуратура
Одеська обласна прокуратура

«9 вересня – це неділя, суд не працює. Завтра з самого ранку звертаємось до суду з клопотанням про утримання під вартою без альтернативи застави і, думаю, завтра вже розглянуть це клопотання. Водію BMW інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей – це до десяти років позбавлення волі, до 3 років позбавлення права керування транспортними засобами», – розповіла журналістам речниця одеської обласної прокуратури Інна Верба.

За попередньою версією слідства водій іншої автівки, Skoda, рухався на зелений сигнал світлофору, тобто їхав за правилами, тоді як BMW рухався на значній швидкості на заборонений сигнал світлофору і допустив зіткнення. Саме його називають потенційним винуватцем аварії. Точні данні має вказати експертиза.

  • Зображення 16x9

    Михайло Штекель

    Журналіст. Працюю в медіа-сфері з перервами із 2003 року. В 2013 році спробував переїхати з рідної Одеси до Києва, писав про Революцію гідності, анексію Криму і знімав війну на Донбасі. У 2017-му повернувся до Одеси – міста непростого, але вкрай цікавого. Навчався на філософському факультеті, тому маю слабкість до довгих текстів. На Радіо Свобода працюю з 2014 року. Пишу, фотографую, знімаю, спілкуюсь із людьми.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG