Доступність посилання

ТОП новини

Що нового презентувала компанія Apple?


12 вересня американська компанія Apple продемонструвала оновлений Apple Watch, а також відразу три нові моделі своїх смартфонів, відомих як «айфони» (iPhone). Чим відрізнятимуться нові ґаджети від своїх попередників? Радіо Свобода коротко зібрала основні тези з події.

Ще перед початком презентації найбільш обговорюваною темою в ЗМІ та соцмережах стало нове покоління iPhone. Очікувалось, що три нові моделі смартфонів повинні стати справжнім технологічним проривом. При цьому не забували й оновлений «Apple Watch», якого розробники вже назвали «Розумним помічником здоров'я».

Apple Watch Series 4, за даними компанії Apple вже стали найбільш популярним годинником у світі. Американська компанія у новій генерації «розумних годинників» сконцентрувалась на його можливостях стежити за здоров’ям власника.

Дизайн Apple Watch повністю оновили – збільшили дисплей на 30%. Батарея тепер триматиме до 18 годин, а сам екран можна буде персоналізовувати, встановлюючи різноманітні розширення.

Тепер годинник оснащений системою «Fall detection», яка дозволяє викликати екстрену допомогу, якщо власник тривалий час не перебуває в русі. Також, якщо власник годинника зомліє, ґаджет передасть в екстрені служби інформацію щодо його місцеперебування. Apple Watch також повідомлятиме про небезпечні зміни серцевого ритму власника і навіть може зробити електрокардіограму.

Apple Watch Series 4 буде доступний у срібному, золотому та сірому кольорі. Його вартість становитиме від 399 доларів.

iPhone XS розробники традиційно назвали «найдосконалішим ґаджетом з усіх, які їм вдалось створити». Як і очікувалось, крім XS версії з 5,8-дюймовим дисплеєм, презентували і його більшого брата Xs Max на 6,5 дюймів. При цьому розмір самих ґаджетів не буде різнитись від смартфонів Apple попереднього покоління.

Ґаджет тепер дозволить використовувати одночасно дві SIM‑картки – одну традиційну, а іншу віртуальну. Смартфон на дві традиційні SIM‑картки розробили лише для Китаю.

До презентації також долучились розробники ігор, оскільки смартфони тепер підтримують ще більше можливостей для ігроманів. Смартфон має більш потужну система А12 Bionic, чотириядерний графічний процесор, шестиядерний центральний та нейронний процесор Neutral engine.

Apple тепер також дуже турбується про довкілля, тому динамік на 45% складається із переробленого сміття.

Камера залишилась такою ж – на 12мП, але при цьому її оснастили системою Smart HDR, яка дозволяє приділяти прискіпливішу увагу обробці та якості фото.

Смартфони будуть представлені в трьох кольорах – срібному, золотому й сірому.

Вартість: iPhone XS від 999$, iPhone XS Max від 1099$.

Новий iPhone XR матиме алюмінієвий корпус, а розмір дисплею – 5,1 дюйма. Ґаджет не поступатиметься іншим сучасним моделям, але при цьому матиме одну 12-мегапіксельну камеру на задній панелі.

Та загалом, особливість цього ґаджету полягає в різноманітності його кольорових варіацій: XR можна буде придбати в чорному, білому, срібному, голубому, рожевому, червоному та рожевому кольорах. Вартість iPhone XR стартуватиме від 749$.

Apple також анонсували оновлення операційної системи iOS 12 на 17 вересня, а в листопаді розробники планують провести презентацію нових iPad та MacBook.

  • Зображення 16x9

    Анастасія Саковська

    Народилася у 1994 році в Києві. У 2015 році закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія» за спеціальністю філософія та релігієзнавство. На Радіо Свобода – із 2015 року. Працюю з соціальними медіа, пишу про кіно

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG