Доступність посилання

ТОП новини

Президент Порошенко виступив на 73-й сесії Генасамблеї ООН

Президент також передав генсекретарю ООН дипломатичну ноту про непродовження Україною Договору про дружбу і співробітництво з Росією

26 вересня президент України Петро Порошенко виступив у рамках 73-ї сесії Генасамблеї ООН. У своїй промові він наголосив серед іншого на важливості протидії російській агресії та на необхідності миротворчої місії на Донбасі.

До речі, саме сьогоді стало відомо про те, що Петро Порошенко нарешті продає свій суднобудівний завод «Кузня на Рибальському».

«Фонд Прайм ессетс кепітал, який управляє активами Петра Порошенка, повідомив, що досяг принципової угоди про продаж заводу «Кузня на Рибальському» вітчизняному покупцеві. У разі, якщо Антимонопольний комітет надасть згоду, і будуть вирішені всі формальності, угоду підпишуть і реалізують», – написав речник президента Святослав Цеголко.

Щоправда, хто саме є покупцем заводу, він не поінформував.

25 вересня український президент уже мав виступ у рамках цьогорічної сесії Організації Об'єднаних Націй.

Під час Заходу високого рівня щодо діяльності ООН з підтримання миру​ він закликав ввести миротворчу місію на Донбас​. На його думку, це могло б змусити Росію добросовісно виконувати Мінські домовленості.

«Я впевнений, що багатонаціональна миротворча операція під егідою ООН з єдиною чітко визначеною метою щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України може бути визначальним фактором припинення страждань українського народу. Ми вважаємо, що не існує кращого способу як розгортання такої операції з повноцінним мандатом ООН», – наголосив Порошенко.

Він також акцентував увагу присутніх на тому, що Росія виступає проти миротворців на Донбасі, зокрема, тому що «боїться, що вони побачать російських військових та військову техніку на всій окупованій території».

«Вони також бояться втратити контроль над українсько-російською ділянкою кордону, який Кремль утримує для забезпечення постійної інфільтрації своїх військ на Донбас, – зазначив український президент та запитав: – Хіба не повинна ООН надати сміливу відповідь цьому виклику?».

Сьогодні, 26 вересня, президент України Петро Порошенко має виступити з промовою перед гостями 73-ї сесії Генасамблеї ООН, а також передати передати генеральному секретарю Антоніо Гуттерешу дипломатичну ноту про непродовження Україною Договору про дружбу і співробітництво з Росією. Про це повідомила представник гуманітарної групи на переговорах у Мінську та перша віце-спікер Верховної Ради Ірини Геращенко.

XS
SM
MD
LG