Доступність посилання

ТОП новини

Президент Порошенко виступив на 73-й сесії Генасамблеї ООН

Президент також передав генсекретарю ООН дипломатичну ноту про непродовження Україною Договору про дружбу і співробітництво з Росією

26 вересня президент України Петро Порошенко виступив у рамках 73-ї сесії Генасамблеї ООН. У своїй промові він наголосив серед іншого на важливості протидії російській агресії та на необхідності миротворчої місії на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко розраховує на прогрес у розгляді питання про миротворчу місію ООН на Донбасі.

«Навіть після того, як ООН не вдалося запобігти агресії проти України, ми все ще сподівалися на допомогу у врегулюванні конфлікту шляхом розгортання багатонаціональної миротворчої місії на тимчасово окупованій території Донбасу... І ми серйозно розраховуємо на подальший прогрес у вирішенні цього важливого питання», – сказав Порошенко.

Президент України заявив, що побудувавши міст через Керченську протоку, Росія почала «систематично порушувати свободу міжнародної навігації через Керченську протоку як для українських, так і для іноземних суден».

«Такі грубі порушення мають бути припинені як незаконні, у тому числі в рамках Конвенції ООН з морського права», – сказав президент, пояснивши, що дієвим заходом аби зупинити Росію має бути «посилення санкційної політики проти неї».

На сьогодні це все!

Дякуємо, що були разом з нами!

XS
SM
MD
LG