Доступність посилання

ТОП новини

Туркменських чиновників зобов’язали відпочити на курорті під загрозою звільнення


На будівництво курорту Аваза витратили кілька мільярдів доларів, але він пустує
На будівництво курорту Аваза витратили кілька мільярдів доларів, але він пустує

Туркменських чиновників у регіоні на півночі країни зобов’язали відпочити на каспійському курорті Аваза під загрозою звільнення. Їх зобов’язали купити путівки ціною в три середніх зарплати чиновника.

«Нам кажуть, що всіх, хто не поїде, стовідсотково звільнять», – повідомив туркменській редакції Радіо Свобода на умовах анонімності держслужбовець у Дашогузі. Він попросив не публікувати своє ім’я через побоювання за власну безпеку.

Авазу будували в період від 2007 по 2017 рік. Вона була частиною амбітного плану авторитарного президента Гурбангули Бердимухамедова зі створення в Туркменистані туристичної інфраструктури світового класу. На проєкт витратили кілька мільярдів доларів, але курорт пустує. Для громадян країни він залишається занадто дорогим, іноземцям практично неможливо отримати візу в Туркменистан.

За даними працівників держструктур, їм необхідно придбати путівки тривалістю до 10 днів. Їхня вартість у середньому становить 740 доларів на людину без обідів, вечерь і проїзду. Органи місцевої влади у Дашогузькій області, чиновники якої поскаржилися на примусовий відпочинок, не відповіли на запит Радіо Свобода про коментарі в зв’язку з заявами держслужбовців.

XS
SM
MD
LG