Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські урядові сили повністю контролюють південь провінції Ідліб – спостерігачі


Останніми тижнями війська президента Сирії Башара Асада за підтримки Росії влаштували руйнівний для повстанців наступ
Останніми тижнями війська президента Сирії Башара Асада за підтримки Росії влаштували руйнівний для повстанців наступ

Сирійські урядові сили, підтримувані Росією, взяли під повний контроль південь провінції Ідліб після нових наступальних дій проти повстанців, повідомила Сирійська обсерваторія з прав людини.

За даними спостерігачів, за останні три дні урядові війська захопили близько 60 міст і сіл на півдні Ідлібу та сусідньої провінції Хама.

Водночас сирійське державне агентство SANA повідомляє, що урядові війська «звільнили» в середу місто Кафр-Увейд на півдні провінції Ідліб, також за добу бійці сирійської армії взяли під свій контроль 15 сіл в околицях цього міста.

Останніми тижнями війська президента Сирії Башара Асада за підтримки Росії влаштували руйнівний для повстанців наступ, щоб знищити останній іще не підконтрольний їм повстанський анклав у країні. Через це вони захопили значні території на півдні провінції Ідліб і в сусідній провінції Алеппо. Цей наступ спричинив велику хвилю втікачів: за даними ООН, від кінця грудня близько 900 тисяч людей у регіоні, понад половина з них діти, були змушені залишити свої домівки чи тимчасові прихистки, залишившись без даху над головою в холодний зимовий час.

XS
SM
MD
LG