Доступність посилання

ТОП новини

Єгипет залишила понад половина українських туристів – посол Микитенко


Один із готелів у Хургаді, Єгипет
Один із готелів у Хургаді, Єгипет

Ще 15 березня в Єгипті відпочивало понад 30 тисяч туристів з України, а станом на ранок 19 березня в Україну вдалося доставити понад половину з них, повідомив Радіо Свобода український посол у Єгипті Євген Микитенко.

«За нашими підрахунками, в Шарм-еш-Шейху залишається близько 12 тисяч українців, у Хургаді – 2 тисячі 300 наших громадян. Усі вони здорові і чекають своїх рейсів. Сьогодні ми очікуємо близько 10–12 рейсів на Шарм, три-чотири рейси будуть на Хургаду», – розповів посол.

Він додав, що «двоє (громадян України – ред.) перебували кілька днів у лікарні, була підозра на наявність коронавірусу, але не підтвердилася ця підозра, і вони відлітатимуть в Україну».

Також Микитенко повідомив, що в кількох готелях Єгипту, закритих на карантин, перебувають 830 громадян України. За словами дипломата, усі вони здорові і впродовж найближчих двох днів будуть доправлені в Україну.

Єгипет оголосив про закриття свого повітряного простору для пасажирських літаків з 12:00 19 березня. Але українські дипломати отримали письмові запевнення єгипетської сторони, що це не стосуватиметься чартерів, які порожніми прилітатимуть до Єгипту, щоб забрати туристів на батьківщину.

У Донецькій області 18 березня було підтверджено перший випадок коронавірусу, повідомив голова військово-цивільної адміністрації області Павло Кириленко. За його словами, вірус виявили у 52-річного маріупольця, що повернувся із Єгипту.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG