Доступність посилання

ТОП новини

З Єгипту повернулися понад 29 тисяч українців – МЗС


Один із готелів у Хургаді, Єгипет
Один із готелів у Хургаді, Єгипет

Станом на 10:00 21 березня 29 тисяч 155 громадян України повернулися з Єгипту, повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ у фейсбуці.

Понад 25 тисяч громадян України прилетіли з Шарм-ель-Шейху, понад 4 тисячі – з Хургади.

«Посольство продовжує сприяти виїзду з Єгипту тих громадян України, які прибули в країну не в складі туристичних груп. За можливості такі громадяни відправляються чартерними рейсами з вільними місцями», – наголосили в МЗС.

Ще 15 березня в Єгипті відпочивало понад 30 тисяч туристів з України, повідомив раніше цього тижня Радіо Свобода український посол у Єгипті Євген Микитенко.

Єгипет оголосив про закриття свого повітряного простору для пасажирських літаків з 12:00 19 березня. Але українські дипломати отримали письмові запевнення єгипетської сторони, що це не стосуватиметься чартерів, які порожніми прилітатимуть до Єгипту, щоб забрати туристів на батьківщину.

З 12 березня в Україні запроваджено карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня. 14 березня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну іноземців та закрив міжнародне пасажирське сполучення.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG