Доступність посилання

ТОП новини

Ветеран АТО з Борисполя: «Ми об’єдналися, щоб навести лад на вулицях рідного міста»


Діти під час відзначення Дня Незалежності України
Діти під час відзначення Дня Незалежності України

Підтримка поліції у боротьбі з вуличною злочинністю, боротьба з розповсюдженням наркотиків та алкоголю – це лише маленька частина активності громадського формування «Сектор безпеки», який у грудні 2015 року був створений у Борисполі. Серед ініціаторів створення цієї структури – ветеран АТО Богдан Меташоп.

Об’єдналися, щоб навести лад на вулицях рідного міста, в рамках закону, звісно

– Поштовхом для створення «Сектору безпеки» став стан публічної безпеки у Борисполі на той час, у 2014–2015 роках: нічна торгівля алкоголем та його вживання у громадських місцях, пограбування, нічні бійки, високий рівень дрібної злочинності. До того ж, вельми популярним кримінальним бізнесом були крадіжки автомобільних номерів…

То які головні завдання команди ви би вирізнили?

– Серед нас і учасники Революції гідності, і ветерани АТО, й миритися із таким станом справ ми категорично не хотіли. Тому об’єдналися, щоб навести лад на вулицях рідного міста, в рамках закону, звісно. А єдиним законним методом участі громадськості в охороні порядку є створення громадського формування.

Серед наших завдань: створення патрулів, оперативний виїзд на місця порушення громадського порядку

Серед наших завдань: створення патрулів, оперативний виїзд на місця порушення громадського порядку; взаємодія з правоохоронцями та контроль за виконанням їхніх обов’язків; виявлення та знищення точок незаконного розповсюдження алкоголю і наркотичних речовин тощо.

Скільки людей у команді?

– Півсотні, з них 40 – є ветеранами бойових дій.

Що головне, на вашу думку, зроблено за 4 роки існування «Сектору безпеки»?

Ми активно співпрацюємо з місцевими органами самоврядування та національною поліцією

Ліквідовано нічну торгівлю алкоголем, що суттєво вплинуло на рівень вуличної злочинності (це вам підтвердять у поліції).

Ми активно співпрацюємо з місцевими органами самоврядування та національною поліцією. Наразі просуваємо ідею створити муніципальну поліцію. Як на мене, сталий розвиток громад неможливий без належного забезпечення рівня громадської безпеки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG