Доступність посилання

ТОП новини

Новий мер Чернівців виступає проти повного локдауну


Новообраний мер Чернівців Роман Клічук не підтримує ідею введення повного локдауну без запровадження компенсаторної політики для місцевих рад. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю Радіо Свобода.

«Якщо Кабмін ухвалює рішення про локдаун, то він повинен ухвалити рішення, яким чином він допоможе місцевим радам. Коли закривають бізнес, зупиняють транспортне сполучення, то це ж однозначно впливає на економіку в цілому і на місцевий бюджет. На сьогодні у місцевому бюджеті – діра у 150 мільйонів і величезні заборгованості комунальних підприємств. А що буде далі, якщо місто не отримає якісь компенсаторні механізми? Якщо Кабмін ухвалює рішення про локдаун, то він повинен ухвалити рішення, яким чином він допоможе місцевим радам», – сказав Клічук.

Роман Клічук не виключив ймовірності переконати уряд не вводити повний локдаун і зробити так, щоб таке рішення було спільним з мерами.

«Ми знайдемо аргументи (у спілкуванні з Кабміном – ред.), чому це погано, а далі будемо бачити», – сказав новообраний мер Чернівців.

29 листопада у Чернівцях відбувся другий тур виборів мера міста. За місцевого бізнесмена Романа Клічука віддали голоси 59,54% виборців, а за його опонента, колишнього «регіонала» Віталія Михайлішина проголосували 37,5% виборців.

XS
SM
MD
LG