Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: 24 лютого фактично відбувся другий всеукраїнський референдум


Володимир Зеленський переконаний, що за ці шість місяців українці змінили історію, змінили світ і змінилися самі
Володимир Зеленський переконаний, що за ці шість місяців українці змінили історію, змінили світ і змінилися самі

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що 24 лютого фактично відбувся другий всеукраїнський референдум.

«Ми завжди віддавали шану всім борцям за незалежність, називали цей день головним святом, а синьо-жовтий прапор – святинею. 24 лютого нам випало підтвердити слова справами. Цього дня фактично відбувся другий всеукраїнський референдум. Знову – головне питання. Знову – визначальний вибір. Але цього разу сказати незалежності «так» треба було не в бюлетені, а в душі й совісті. Йти не на дільниці, а у військкомати, тероборону, волонтерський рух, інформаційні війська або ж просто стійко й сумлінно працювати на своєму місці, на повну силу, на спільну мету. Ми змінилися всі. Хтось народився вдруге. Як людина, особистість, громадянин, патріот, просто як українець. І це, звичайно, добра новина», – сказав він у своєму зверненні з нагоди Дня Незалежності.

За словами президента, за ці шість місяців українці змінили історію, змінили світ і змінилися самі.

«Ми нарешті стали справді єдиними. Нова нація, яка з’явилася на світ 24 лютого, о 4-й ранку. Не народилась, а відродилась. Нація, яка не плакала, не кричала, не злякалася. Не втекла. Не здалася. І не забула. Ми почали поважати себе. Зрозуміли, що попри будь-яку допомогу й підтримку, ніхто, крім нас, не вигризатиме нашу незалежність. І ми об’єдналися. Ми ще не мали «Хаймарсів», але мали людей, які готові зупиняти танки голими руками. Нам не були готові закрити небо, але ми мали людей, які були готові закрити собою рідну землю», – сказав він.

Зеленський наголошує, що українці будуть битися за свою землю до кінця, українці шість місяців «вигризають свою долю» і «кожен новий день – це нова причина не здаватися».

24 серпня в Україні відзначають День Незалежності. Шість місяців тому Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України.

XS
SM
MD
LG